Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında Konya'nın Karapınar İlçesi Akören Köyü Ören Yeri Mevkiisinde meydana geldi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun katkılarıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Transanatolia Rallisi'inin 3'üncü gününde yapılan yarışlarda Kemal Merkit ile Hollandalı sporcu Wouter Vaar Kamp, motosikletleriyle yan yana giderken iddiaya göre arkadan gelen İtalyan Nirco Niotto, iki sporcunun motosikletine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Merkit ve Kamp, olay yerinde yaşamını yitirdi. Nicro Niotto da yaralandı. Yaralı Niotto, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Merkit ve Kamp'ın cesetleri de otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Kaza nedeniyle yarışlar da iptal edildi. 

Antalya ile Kapadokya bölgeleri arasında 7 gün boyunca sürecek olan Transanatolia Rallisi, 5 Eylül Günü Anlatya'da Konyaaltında start verildi. 13 Hollandalı, 4 İtalyan, 3 Alman, 1 Avusturyalı, 3 İngiliz, 2 Güney Afrikalı ve 22 Türk olmak üzere toplam 48 takımın yarıştığı Transanatolia Rallisi'nde parkur 2 bin 500 kilometre uzunluğunda.  

KEMAL MERKİT KİMDİR?

7 Haziran 1960 doğumlu Kemal Merkit, Avusturya Lisesi'nden mezun olduktan sonra Viyana'da işletme alanında lisans eğitim yaptı. Birçok farklı motosiklet disiplininde yarışlara katıldı. 2002 yılında Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk pilot oldu. 2010 Dakar Rallisi'nde 'servis desteği olmadan yarışanlar' kategorisinde birinci oldu, 2011 yılında aynı klasmanda ikinci oldu. 2012 yılında ise mekanik sorunlarla yarış dışı kaldı.



MO(İA/COŞ)