Sık sık terör olaylarının yaşandığı Mevlana Mahallesi'ndeki babasının tek katlı evinin damına yaptırdığı bir odada 1'i kız 3 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşam savaşı veren işsiz Mehmet Nuri Sayılır, oğullarının birinin ilköğretim okuluna gittiğini, diğerinin ise liseye yoksulluk nedeniyle devam edemediğini söyledi. Ağrılı olduklarını ve 30 yıl önce Mersin'de göç ettiklerini belirten Sayılır, yoksul oldukları için terör örgütü PKK yandaşları ile uyuşturucu satıcılarının çocuklarını suça yönlendirmeye çalıştığını ileri sürdü.

1992'de koluna Türk Bayrağı dövmesi yaptırdığını anlatan Mehmet Nuri Sayılır, "Ben asla PKK yandaşı değilim, çocuklarım da olmayacak. Ancak bu mahallede yaşadığımız için çocuklarıma eylemlere katılmaları için baskı yapılıyor. Uyuşturucu satıcıları uyuşturucu sattırmaya çalışıyor. Küçük oğlum örgüt yandaşlarının baskısından bıkıp geçtiğimiz gün kendini damdan atıp hastanelik oldu. Tek isteğimiz çocuklarımla birlikte bu mahalleden kurtulmak" dedi.

Sayılır, geçtiğimiz günlerde mahallelerinde PKK yandaşlarının düzenlediği gösteri sırasında polisin attığı gaz bombasının ayağına isabet ettiğini ve yaralandığını söyledi. Terör tazminatı için Mersin Valiliği'ne müracaat ettiğini ancak polisin kendisini PKK yanlısı gibi gösterdiğini iddia eden Sayılır, bir Türk vatandaşı olarak bu duruma çok üzüldüğünü anlattı.

DAMDAN ATLAMIŞ

Örgüt yandaşlarının terör olaylarına katılmalarını için kendilerine baskı yapıldığını belirten Sayılır'ın küçük oğlu 6 yaşındaki Mert ise mahalleden taşınmak istediğini söyledi. Baskılar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve bu yüzden evlerinin damından atladığını ifade eden küçük çocuk, suça karışmak istemediğini okuyup meslek sahibi olmak istediğini kaydetti.