İlk olarak 2003 yılında Phoenix Yatçılık tarafından düzenlenen organizasyonda dünyanın her köşesinden sosyal engelli (anne ve babası olmayan) yaklaşık 750 çocuk bugüne kadar Güney Ege'nin maviliklerinde yelken açtı. Proje bu yıl da Almanya, Macaristan, Avusturya, Rusya, Romanya, Polonya, Lübnan ve Türkiye'den yaklaşık 60 çocuğun katılımıyla 7 Temmuz'da Fethiye'den 10 tekne ile başladı. İlk defa bu yıl ters rota ile projeye yelken açtıklarını belirten Phonix Yatçılık sahibi Avusturyalı Bernhard Blaha, bu sayede rotayı uzatarak daha fazla seyir yaptıklarını söyledi. Blaha, çocukların yelkenciliği en ince detayına kadar öğrenmek için hevesli olduklarını da belirterek, hepsinin tur sonunda birer yelkenci olduğunu belirtti. Blaha bu yıl da daha öncekiler gibi öncelikli amaçlarının farklı kültürleri bir araya getirmek olduğunu vurguladı.

Blaha, "Çocuklar gün boyu seyirdelerdi. Kendi aralarında ufak bir de rekabet oldu tabii. Ama akşamları düzenlediğimiz sahil partilerinde hep birlikte eğlendiler. Onların sıkılmamaları için farklı animasyonlar da düzenledik. Sahilde futbol oyunları, zodyak bot ile kürek yarışları ve en güzel yüz boyama gibi küçük yarışlar yaptık. Bu yıl 10'uncusunu tamamladığımız bu sosyal sorumluluk projesini ilerleyen yıllarda da yaşatmak için her şeyi yapacağız" dedi.

TÜRK ÇOCUKLAR AYRILDI

Blaha, projeye Muğla Yetiştirme Yurdu'ndan katılan 16 çocuğun yolun yarısında Göcek'te aralarından ayrıldığını belirtti. Blaha, "Bu çocukların bazıları Ankara'da bir seminere katılmak zorunda kaldı. Başlarında bir öğretmen olduğu için hepsini birden götürdüler. Bu da koreografiye olumsuz yansıdı. Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat, bu konuda bize yardımcı oldu. Marmaris'ten 16 çocuğun, yarısından da olsa tura katılmalarını sağladı. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Projenin ana sponsorlarından Netsel Marina'nın Müdürü Zafer Ergül de bu seyrin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Her gün marinadan binlerce tekne seyre çıkıyor. Ama bu 10 tekne başka bir anlam taşıyor. Biz sosyal sorumluluklarını bilen bir işletme olarak bu projeye destek vermekten çok mutluyuz" dedi.



DEB(AÖ/CK)