Yerel bir gazetede yayınlanan köşe yazısında kullandığı bir cümle yüzünden Selçuk Türkoğlu hakkında, Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen'in şikayeti üzerine dava açıldı. 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 'Basın yoluyla hakaret' suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapsi istenen Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme tutuksuz yargılanan Türkoğlu’nun, köşesinde kullandığı 'Çingeneye beylik vermişler babasını asmış' cümlesinin halk arasında kullanılan anonim bir cümle olduğuna kanaat getirerek, beraatine karar verdi.

'HEDEF GÖSTERİLDİK”

Şikayetçi tarafın şov amaçlı hareketlerinden dolayı böyle bir davayla muhatap olduğunu belirten Selçuk Türkoğlu şunları söyledi:

"Özellikle şikayetçiler tarafından hedef gösterildik. Kastımızın olmadığının ve böyle bir suç işlemediğimizin mahkeme tarafından tescillenmesinde dolayı memnunuz. Hayatımızın hiç bir döneminde şahıs ve kurum olarak ayrımcılık, bölücülük ve ötekileştirme yapmadık. Karardan dolayı Türk yargısına olan güvenimiz bir kez daha perçinlendi. Haksız iddia ve isnatlarda bulunan şikayetçi hakkında da avukatlarımızla görüşerek, bizi sürekli açık hedef göstermesinden dolayı suç duyurusunda bulunup bulunulmayacağımız hususunda bir değerlendirme yapacağız."



SB(FK/COŞ)