İzmit’te Uluslararası İnretreks Fuarı’nda önceki gün açılan, Afrika’dan Uzakdoğu’ya yaklaşık 30 ülkeden 100’ün üzerinde standın yeraldığı 'Avrasya Hediyelik Eşya Fuarı’nda tüm dünyanın ilginç hediyelikleri sergileniyor. Buradaki Çin standında görevli Çinli kadının yanı sıra, neredeyse hatasız şekilde Çince konuşan Türk kızı dikkatleri üzerinde topladı. Ailesinin İzmit'te oturduğunu ve Erciyes Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olduğunu belirten Diğdem Ceren Önen, Çinceye karşı büyük ilgi duyduğunu ve bu bölümu isteyerek seçtiğini söyledi. 

'ŞİMDİDEN İŞ TEKLİFLERİ GELİYOR'

Henüz ikinci sınıfta olmasına rağmen fırsat buldukça Çinli'lerle ilgili etkinliklere gidip dilini geliştirmeye çalıştığını belirten Diğdem Ceren Önen, "Çin ekonomisinin önlemenez bir şekilde büyüdüğünü hepimiz biliyoruz. Bu herkesin dikkatini çekiyor. Türkiye ile de ticari ilişkiler çok büyük. Ancak Türkiye’de Çince bilen çok az. Ben henüz ikinci sınıfta olmama rağmen şimdiden iş teklifleri geliyor" dedi.

Çinli firma yetkilisi Mai xiubin de, Diğdem’in çok iyi Çince konuştuğunu ve ilk kez bu kadar doğru konuşan bir yabancıya rastladığını belirterek, "Biz Türkçe bilmemiz sayesinde burada iş yapabiliyoruz. Türk işadamları da Çince tercüman sıkıntısı çekiyor. Burada biraz olsun Çince bilenle karşılaştığımda çok seviniyorum. Çince bilenlere iş hazır" diye konuştu.



MB(MB/COŞ)