Olay, 8 Ocak pazar günü merkez Karatay İlçesi Erenler Mahallesi Akburçak Sokakta meydana geldi.  İbrahim Özgün (28), kardeşi Hamza Özgün (20) ile iddiaya göre, amca çocukları Emre Özgün (21), Nevzat Özgün, oğulları Hakan (23), Volkan ve T.Ö. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu İbrahim Özgün karnından, kardeşi Hamza Özgün de göğsünden yaralandı.  Hastaneye kaldırılan İbrahim Özgün, tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı.



Şüphelilerden Enver Özgün, T.Ö. ve Hakan Özgün gözaltına alındı. Nevzat Özgün ve oğlu Volkan Özgün kaçtı. Enver Özgün ve T.Ö. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Hakan Özgün  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaçan Nevzat Özgün ve oğlu Volkan Özgün de olaydan 20 gün sonra İzmir'de yakalanıp, Konya'ya getirildikten sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

8 EV VE 1 MİNİBÜS ATEŞE VERİLDİ

İbrahim Özgün'ün öldürülmesi olayının ardından yakınları, öldürenlerin yakınlarının da bulunduğu aynı mahalledeki 8 ev ve 1 minibüsü ateşe verdi. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, yaralanma ve can kaybı olmadı. Olayla ilgili gözaltına alınan 18 yaşının altında olan 3 kişi ise polisdeki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

ÖLMEMEK İÇİN KAÇTI, ÖLDÜRÜLDÜ

Olayın ardından tutuksuz yargılanan Hakan Özgün'ün ise, amca çocuklarının öldürmesinden korktuğu için Şereflikoçhisar'daki dayısı Ali Taştan'ın yanına saklandı. Silahlı saldırıda göğsünden yaralanan ve tedavisi tamamlanan Hamza Özgün, taburcu olduktan sonra 17 yaşındaki kardeşi F.Ö.'ü, yanına alıp ciple 17 Mart günü Şereflikoçhisar'a gitti. Burada Hamza Özgün ve kardeşi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Hakan Özgün ve Ali Taştan öldü. Kaçan iki kardeş ise Konya'da yakalanıp, Ankara polisine teslim edildi.  

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Nevzat Özgün, oğulları, Volkan, Enver ve T.Ö. ilk kez hakim karşısına çıktı. Baba Nevzat Özgün, savunmasında, olay anında bir iş görüşmesinde olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini, olayın ardından da can güvenlikleri olmadığı için önce Şereflikoçhisar'a, oradan da İzmir'e gittiğini söyledi. 

'AĞABEYİMİN ÇOCUKLARI VAR DİYE SUÇU BEN ÜSTLENDİM'

İlk ifadesinde ölen İbrahim ve yaralanan Hamza Özgün'e silahla ateş açtığını belirten Enver Özgün, mahkemede ifadesini değiştirdi. İlk ifadesinin yanlış olduğunu ve doğruları söyleyeceğini belirten Enver Özgün, saldırıyı Şereflikoçhisar'da öldürülen ağabeyi Hakan Enver'in gerçekleştirdiğini öne sürdü. Okuma yazması olmadığını ve Konya'daki olayın ardından ağabeyi Hakan Enver'in çocukları olması nedeniyle suçu üstlendiğini iddia eden Enver Özgün, şunları söyledi:

''Hamza ve İbrahim ellerinde bira şişeleriyle geldi. Sağa, sola küfür etmeye başladı. Bir süre sonra süre bize de küfür edince, Barış ile kavga etmeye başladılar. Hakan abim, bu kavgayı önlemek istedi. Bu kez Hamza, ağabeyim Hakan'a yumruk attı. Kahvedekilerle kavgayı ayırdık. Ben abimi zorla eve soktum. Bu sırada Hamza tüfekle bize ateş açmaya başladı. Kaç el ateş ettiğini bilmiyorum ama bir ara ağabeyimle biz dışarı çıktık. Bu sırada Hamza'nın tüfeğinin mermisi bitti. Bizi görünce kendi avlusuna kaçtı. Hakan bunların avlusuna doğru koştu. Ben de bizim evin önünde kaldım. İbrahim ve Hamza'nın ardından Hakan da bunların avlusuna girdi. Abimin zaten üstünde tabancası vardı. 5- 6 el silah sesi duydum. Abimini avluya girmesiyle çıkması bir oldu. Daha sonra benim yanıma gelip suçu üstlenmemi söyledi. Bende abimin çocukları olduğu için suçu üstlendim. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum.'' 

Diğer sanık ve tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, baba Nevzat Özgün'ün tutukluluk halinin devamına, 3 oğlunun ise tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. 



HD(İA/COŞ)