Antalya'da Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 49 koğuş takımının katılımıyla bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen 'Atatürk Kupası Futbol Turnuvası'nda final karşılaşması, C-13 ev B-7 koğuşları arasında oynandı. Karşılaşmayı Süper Lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu yönetti. 30'ar dakikalık 2 devre halinde oynanan maçın normal süresi 8-8 tamamlandı. Karşılaşmayı penaltı atışlarında rakibini 4-2 yenen ve cezaevinde 'Kabakçılar' olarak bilinen 'C-13 Koğuşu' takımı kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Final turnuvasında yaşanan çekişmeli atmosfer, izleyici ve oyunculara coşkulu anlar yaşattı. İzleyiciler, futbolcuların göz dolduran performansını alkışladı. Centilmenlik içerisinde geçen karşılaşmada, bir futbolcu rakibine faul yaptığı için sarı kart gördü. Maç sonunda izleyiciler, hakemi tribüne çağırarak başarılı yönetiminden dolayı alkışlarla kutladı.

Karşılaşmanın ardından futbolculara kupa, madalya ve hediyeleri Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Ak Parti'li Hasan Sipahioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, maçı izlemeye gelen savcılar ile cezaevi yönetimi tarafından verildi.

Karşılaşmanın oynandığı futbol topu ise Kuddusi Müftüoğlu tarafından imzalanarak turnuvanın 2'ncisi B-7 Koğuşu takımına hediye edildi.

Takımları tebrik eden Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, finale yakışır bir karşılaşma izlediklerini söyledi.

SEYİRCİ VE FUTBOLCULAR LİGLERDEN DAHA SAYGILI

Kuddusi Müftüoğlu, futbolun güzelliğini bir kez daha cezaevinde yaşadığını belirtti. Müftüoğlu, "Cezaevi yönetimi 4 yıldır 'Atatürk Kupası' adıyla turnuva düzenliyor. Her yıl final maçında ben düdük çalıyorum. Hükümlü arkadaşların sosyal organizasyonlarında bulunmak, onların dünyalarında bir farklılık oluşturmak, futbol adına yardımcı olmak beni çok mutlu etti. Maç çok güzeldi. Süper Lig'de futbolcular profesyonel, buradakiler ise amatör. Ancak buradaki oyuncular çok saygılı. Tribünlerde küfür yoktu. Çok nazik sempatik iyi bir seyirci kitlesiyle karşı karşıyaydık. Dilerim kısa zamanda özgürlüklerine kavuşurlar" diye konuştu.

KAZANAN DOSTLUK OLDU

Penaltı atışlarında 2 kurtarış yaparak takımın kupayı kazanmasını sağlayan C-13 kalecisi E.A. ise "Turnuva boyunca 6 maç yaptık. Turnuvadaki en güçlü rakibimizi final maçında penaltılarla yendik. Kupayı bütün dostlarımız adına kaldırdık. Maçı dostluk kazandı" dedi.

Törenin ardından protokol mensupları cezaevi çevresindeki tarım alanlarını dolaştı, yapılan üretim hakkında bilgi aldı.