Bülent Özgümüş, cep telefonunun uzun süre kullanılmasının sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyedi. Cep telefonu ile konuşurken kulaklık kullanılmasını öneren Özgümüş, "Aksi takdirde cep telefonunun yaydığı elektromanyetik dalga, beyin hücrelerine zarar vererek ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Kulaklık kullanırsak maruz kalacağımız etkiyi 10 kat daha azaltmış olacağız. Kablosuz kulaklık ile ise bu etkiyi 5 kat azaltırız" dedi.

6 DAKİKA LİMİTİ

Cep telefonunu yoğun olarak kullanan kişilerin görüşmeleri 6 dakikadan uzun tutmamaları gerektiğini ifade eden Özgümüş, şunları söyledi:

"Çok yoğun kullanımda cep telefonuyla görüşme limiti 6 dakika olarak saptanmış. Bu 6 dakikayı aşan görüşmelerde elektromanyetik alanın yarattığı ısı etkisiyle beynimizdeki hücrelerde değişim olabiliyor. Konuşmalarımızı kısa yapmamız, belirli bir süre sonra görüşmeyi bitirmemiz sağlığımız açısından önemli. Uzun süreli görüşmeler, baş ağrısı, yorgunluk, konsantre olamama gibi birçok psikolojik etkiye neden olabiliyor. Bazı bilimsel çalışmalarda kansere yol açtığı da tespit edilmiş durumda."



GG(EE/CK)