Marmaris Atatürk Anıtı önünden başlayacak tur öncesi bilgi veren Marmaris Bisiklet Topluluğu Basın Sözcüsü Tolga Gök, 2010 yılında 70 bisiklet tutkununun katılımıyla ilk kez tur düzenlediklerini hatırlattı. Gök, tura bu yıl katılan bisikletçi sayısının 200’e ulaştığını belirterek, şunları söyledi:

"Bunların arasında Türkiye’nin çeşitli illerinin yanısıra Kanada, Belçika, ABD ve Singapur’dan da katılan bisikletçi arkadaşlarımız var. Turun ilk gününde İçmeler, Turunç, Osmaniye köyünden geçerek Çiftlik koyuna ulaşacağız. Burada ilk molamızı verip gece konaklayacağız. İkinci gün Çiftlik’ten sabah erken saatlerde tekne ile ayrılıp Serçe Limanı’na gideceğiz. Bisiklet turumuzun ikinci günü Serçe Limanı’ndan start alacak ve Hisarönü’ne kadar geleceğiz. İkinci geceyi de burada geçireceğiz. Üçüncü gün ise Hisarönü’nden start alıp Yeşil Belde ve Karacasöğüt üzerinden Marmaris’e ulaşacağız."

TIRMANIŞ FAZLA

Günde yaklaşık 55- 60 kilometre yol yapacaklarını belirten Gök, "Bu mesafe bir bisiklet turu için çok fazla gözükmeyebilir ancak, ilk gün sıfırdan 350 metreye bir tırmanışımız var. İkinci gün yine sıfırdan 650 metreye tırmanacağız. Bu tırmanışlar bizi fazlasıyla yoracak. Ayrıca tur süresince fazla kullanılmayan orman yollarını kulacağız. Toprak yollarda da zorluklar olacak. Bu nedenle mesafeler kısa tutuldu" dedi.



DEB(İÖ/SS)