Kurban Bayramı için Çorlu Belediyesi’nin Hıdırağa Mahallesi'nde kurulan canlı hayvan pazarı hareketlendi. Besledikleri küçük ve büyükbaş hayvanları satışa çıkaran besiciler fiyatların düşük olmasından yakındı. Kurbanlık hayvan satan Mesut Kırcı, geçen yılki fiyatlarla satış yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Kırcı, "Fiyatlarda bir değişiklik yok. Bu pazarın en büyük koçu bende, bin 500 liraya satıyorum bakan çok ama alacak kimse yok" dedi. Orhan Deniz ise Kırklareli’nden geldiğini söyledi. Deniz, "Fiyatlar çok düşük. Pazara gelen müşteri sayısı da bu sene satışlar çok iyi derecede değil, kimsenin alım gücü yok" diye konuştu.

Hayvan pazarına 70 küçükbaş hayvanı getirdiğini belirten Arif Tanır, yem fiyatlarının pahalı olmasına rağmen kurban fiyatlarının düşük olduğunu söyledi. İthal hayvanların kendilerine büyük zarar verdiğinin kaydeden besici Halil Güçlü ise "İthal hayvan geldikten sonra geçen yılda aynı manzaranın yaşandı. Şimdi elimizde 3- 5 hayvanımız var onları bile satamaz duruma geldik. Yem fiyatlarını bilen biliyor. Satamazsak geri götüreceğiz. Türkiye’de demek ki bizlerin hayvan beslemesi istenmiyor" dedi.

1 TONLUK 'ÇAPKIN' ALICI BEKLİYOR

Kurbanlık pazarının en büyük hayvanı olan 'Çapkın' isimli boğa ise besicisi tarafından 12 bin liradan satışa çıkarıldı. Boğanın 2 yaşında olduğunu ifade eden besicisi İbrahim Batır, "Pazarın en büyük hayvanı. Ben buna 2 yıl baktım. 12 bin lira istiyorum ancak gelip pazarlık yapanların çoğu ise 8 bin liradan fazla para vermiyor. Oysa ki istediğimiz fiyat normal bir fiyat ancak şu ana kadar satışı yapamadık" diye konuştu.

Kurbanlık pazarında büyükbaş hayvanlar 4 bin liradan 12 bin liraya kadar küçükbaş hayvanlar ise 500 liradan bin 500 liraya kadar değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.



MY(LK/BT)