Amasya’da 65 yıllık bakır ustası olan 77 yaşındaki Burhan Özbakır’ın yanında çalışan Hayriye Ulusoy, 5 yıl önce eşini kaybettiğini, çocuklarının ve evinin ihtiyaçlarını karşılamak için iş ararken, önceden tanıdığı Özbakır'ın yanında temizlikçi olarak işe başladığını söyledi. İşyerinde temizlik yaparken bakır işine merak sardığını kaydeden Ulusoy, "Ustamın da göstermesiyle kısa sürede bakır dövüp cami alemi yapmaya başladım. 2 yılda birçok camiye alem yaptım. Kazandığım parayla çocuklarımı okutuyorum" dedi.

Türkiye'nin birçok yerindeki camiye kendi yaptığı alemlerin takıldığını söyleyen Hayriye Ulusoy, "Bunlar benim için mutluluk verici. Yaptığım bir işin karşılığını görmekten mutlu oluyorum. Hatta Azarbaycan’da da bir camiye alem yaptım. Son olarak Van'da depremde hasar görüp yıkılan bir cami alemini de yaptım. Beni ilk başta bakırcılar çarşısında yadırgayan diğer işyeri sahipleri ise şimdi bana iş teklifi yapıyorlar. Hayatımdan memnunum. Bir kadının isteyince her işi yapabileceğini gösterdim" diye konuştu.

İşyeri sabibi Burhan Özbakır ise "Hayriye bana iş için müracaat ettiğinde bugünkü bu konuma geleceğini tahmin bile edemezdim. Onu haftada iki gün temizlik yapsın diye işe aldım. Ama Hayriye azimle ve sabırla beni takip ederek yaptığım işi öğrendi. Ben de ona yardımcı oldum. Bugün çok güzel işler çıkartıyor" dedi.



ST(İS/CK)