Kocaeli Gümrükler Başmüdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İzmit'teki E.B. adlı firma adına işlem gören ve  5 TIR'la Gürbülak Gümrük Müdürlüğü'nden transit olarak Dilovası Gümrük Müdürlüğü'ne gönderilen 104 bin 940 litre 'cam suyu' kayıtlı malzeme, şüphe üzerine Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Dilovası Gümrük Müdürlüğü personelince incelemeye alındı.

Yapılan analizlerde ÖTV'ye tabi olmayan ve 'cam suyu' diye beyan edilen ithal ürünün  ÖTV’ye tabi olan ve hileli akayrakıt imalatında da kullanıldığı belirlenen solvent olduğu belirlendi.

Gümrük yetkilileri, 104 bin 940 litre solvent ile bunların taşındığı 5 TIR'a Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince el koyulduğunu bildirdi.

ÖTV ödememek için gümrüğe yanıltıcı beyan verdiği tespit edilen firma yetkilileri E.Ş., F.Y. ve S.Ö. hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'na muhalefet suçundan Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.



MB(MB/SS)