Antalya Emniyeti'nin trafik birimleri, bu bayram ilginç bir çalışmayla hem kaza oranlarını düşürdü, hem de hız limitinin aşılmasını önledi. Tatilci yoğunluğunu dikkate alan polis, radar araçlarının yanı sıra kentteki rent a car firmaları ile anlaşarak sahte radar kontrolü yapan otomobiller oluşturdu. Yoğun saatlerde yol kenarlarına ters park edilen otomobillerin sürücü koltuklarına da üniformalı polis memurları oturdu. Karşıdan bakıldığında radar görünümü olan otomobili gören sürücülerin, hızlarını düşürdüğü gözlendi. Bayram tatili süresince 5 radar ekibine, 8 sahte radar ekibinin eşlik ettiği Antalya bölgesindeki tatilcilerin kullandığı ana güzergahlarda ölümlü kaza meydana gelmedi.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, kazaların büyük bölümünün aşırı hız nedeniyle gerçekleştiğini belirterek, "Bayram boyunca radarlı denetleme araçlarımız aralıksız görev yaptı. Bunun yanında radar aracı görünümlü otomobillerde de içinde bir polis memuru bulundurarak, yavaşlama koridorları oluşturduk. Gördük ki sürücü radar aracı görünce hızını düşürüyor" dedi.

Bölgede kaza nedeni olarak görülen en önemli sorunun aşırı hız olduğunu belirten Aktuğ, "Bir araç 30 kilometre hızla bir yaya çarptığında ölüm oranı yüzde 10, 90 kilometre ile çarptığında ise yüzde 60. Bu uygulamanın faydalarını gördük, bayramdan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.