Kadıköy'de Mc Donalds Kozyatağı Şubesi girişine bırakılan bombaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 10. Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Tekin Tangün ve Aysun Akdağ getirildi.

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı Ebru Timtik, “Bir yerde bomba patladığında polis ilk olarak çevredeki güvenlik kameralarını inceler. Ancak bu bombalamada sanki polis olayı çözmemek için uğraşmış. Bombanın, bir örgüt işi olduğu sonucuna nasıl ulaşılmış?" dedi. Bombanın bir örgütle bağlantısı olmama ihtimali üzerinde durulması gerektiğini belirten Avukat Timtik, “Hrant Dink cinayeti davasında yargılanan Erhan Tuncel de, Mc Donalds’a konulan bombadan ceza aldı ama o ne PKK’lı ne de DHKP/C’li. Erhan Tuncel, Mc Donalds’a bomba koyduğunda örgüt olmuyor da, bu bomba neden örgüt işi olarak görünüyor. Her bombalama illa ki bir örgütün işi mi?" diye konuştu.


Müvekkillerinin bu eylemle suçlanmasına neden olacak delil olmadığına dikkat çeken Timtik, 4 yılı aşkın süredir tutuklu olan müvekkillerinin, toplanacak delil kalmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verilmesini istedi. Mahkeme ise, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR


İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamede, DHKP/C terör örgütü ile bağlantılı oldukları ve bomba bırakılması olayına karıştıkları iddiasıyla Aysun Akdağ ve Tekin Tangün’ün yakalandığı da iddianamede yer almıştı. İddianamede soruşturma kapsamında tutuklanan Aysun Akdağ ve Tekin Tangün'ün "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti. Şüphelilerin ayrıca "Terör örgütü üyesi olmak, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokmak ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından 11 yıldan 26 yıla kadar da hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

(BB)