Türkiye’nin en büyük bütçeli televizyon dizisi olarak gösterilen ve TRT’de ilk bölümü yayınlanan 'Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam' dizisine, ünlü isim ve dizilere kostüm gönderen Denizli’de önemli katkı verdi. Yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği ve oyuncu kadrosunda Türkan Şoray, Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Tolga Karel, Kerem Atabeyoğlu, Fırat Tanış, Öykü Çelik, Hazım Körmükçü, Orhan Kalkan gibi isimlerin yer aldığı dev yapım için İzmit’te 300 dönüme kurulan platoda at çiftliği Denizlili Tamer Tekin tarafından kuruldu.

Denizli Şirinköy’de 'Denizlispor At Çiftiği'ni işleten Tamer Tekin, yaz aylarında yapımcı Burhan Özkan’ın asistanının telefonuyla dizinin at çiftliğini kurma teklifi aldığını ve teklifi kabul ettiğini söyledi. İzmit Seka Park'taki platonun at çiftliğini kurduğunu, Denizli'deki 15 saf kan İngiliz ve Arap atlarını İzmit'e götürdüğünü belirten Tamer Tekin, "1 Ağustos'tan bu yana bu büyük projenin içindeyim. Denizli'deki atlarımızı İzmit’e götürdük. Atların bakımını ve dizide rol alan oyuncuların at eğitimini veriyorum. Yoğun bir süreç yaşıyoruz. Atlar o dizinin birer parçası. O yüzden oldukça yoğun çalışıyoruz" dedi.

Dizide oyuncuların giydiği kostümlerin kumaşlarını da Denizlili işadamı İbrahim Tan gönderiyor. Tan Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tan, diziye kumaş sponsoru olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İzmit’te yakın bir dostumuz var. Onun ricasını kıramadım. Geçmişimizi, Osmanlı dönemini anlatan bir proje olması nedeniyle gerçekten milli duygularım okşandı. Bu çalışmaya katkı koymak istedim. Dizi ekibinin istediği kumaşları Denizli’deki fabrikamızda üretip gönderiyoruz."



ONB(İÖ/İD)