Polise başvuran 12 mağdur kadın, evlerine girerken, elinde beyaz saplı bıçak bulunan bir kişinin çantalarından paralarını zorla aldığı, bir kadın da cinsel tacizde bulunduğu şikayetinde bulundu. İzmir Emniyeti Gasp Büro Amirliği ekipleri zanlının özellikle girişleri karanlık olan apartmanlara yönelen kadınlarla aynı anda binaya girdiği, asansör önünde bıçakla tehdit ederek etkisiz hale getirdiği, sonra da çantalarındaki paraları alıp, elle cinsel tacizde bulunduğunu tespit etti.

Mağdurların verdiği eşkal bilgilerinden saldırganın aynı kişi olduğu ve her olayda da beyaz saplı bıçak kullandığı belirlendi. Olayların cuma ve cumartesi günleri gece yarısından sonra ve yalnız olan kadınlara yönelik yaşanması üzerine bölgede kadın polisler, görevlendirildi. Yaklaşık 3 ay süren araştırmalara rağmen saldırganın izine raslanmadı. Geçen 11 Şubat’da aynı kişinin bir kez daha ortaya çıkması üzerine ekipler bölgede alarma geçti. Bölgedeki tüm kahve ve birahaneleri dolaşan polis, eşkal bilgilerine uyan bir kişinin, bu tür bir olayın ardından genellikle aynı yerdeki birahaneye gittiği tespit etti.

Son saldırı ardından birahanelerde önlem alan polis, Hasan Demir'i gözaltına aldı. Gasp Büro Amirliği’ne götürülen Demir suçunu itiraf etti. Olayların yaşanmaya başlamasının ardından polisin gözaltına aldığı toplam 40 şüpheliyi teşhis etmeyen mağdurların bir kısmı Hasan Demir’i teşhis etti. Hasan Demir, inşaatlarda demir ustası olarak çalıştığını, cuma ve cumartesi günleri Özkanlar semtinde karanlıkta parklarda beklediğini, bu sırada yalnız yürüyen kadınları takip edip, olayları gerçekleştirdiğini belirtti. Adliyeye sevk edilen Hasan Demir, 12 ayrı olaydan dolayı tutuklandı.

İzmir'de hakkında Ağır Ceza Mahkemeleri'nde ayrı ayrı 12 yağma ve bir cinsel saldırı suçundan toplam 195 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Hasan Demir hakkında dört şikayetten yargılandığı davada hakim önüne çıktı. Duruşmaya mağdurlardan Ş.A. ile sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu katıldı. Ş.A., sanığın, apartmana girerken önünü kesip çantasından önce 5 TL para aldığını, daha onra da kendisine zarar vermemesi için zarf içerisinde duran 360 TL parayı verdiğini, sanığın cinsel saldırı yaptığını, zararının karşılandığını, bu nedenle sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti sanığı Ş.A.'ya karşı işlediği yağma suçundan 6 yıl 8 ay, cinsel saldırıdan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Aynı mahkemede E.A. ve P.Y.’ye, karşı yağma suçunu işlediği iddisıyla yargılanan Hasan Demir, bu olaylardanda 4'er yıl 2'şer ay hapis, toplam 19 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, F.A.İ.’ye karşı yargılandığı dava ise delillerin toplanmadığı gerekçesiyle ertelendi.

Sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, müvekkilinin, bazı mağdurlar tarafından teşhis edilememesine rağmen, mahkemenin mahkumiyet kararı vermesini hatalı oldugunu söyledi. Mansuroğlu, "Yargıtay incelemesi sonucu kararların bozulacağını düşünüyorum. Telefon sinyalleri ve olay yeri kamera görüntülerinin getirilmesini talep ettik ise de bunlar reddedildi. Davada mağdurlar şikayetçi olmamasına ve sanık teşhis edilmemesine rağmen mahkumiyet kararı verilmiştir. Yargıtay’ın kararının vicdanları rahatlatacağını düşnüyorum. Ceza verilen dosyaları temyiz edeceğim" dedi.

Sanık Hasan Demir, başka bir ceza mahkemesinde yağma suçundan yargılandığı davada da 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Demir hakkında açılan 8 ayrı dava henüz sonuçlanmadı.



BK(İÖ/SS)