Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, proje yarışmasının ödül töreninin ardından AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyerek geçti. Esnafla sohbet eden ve bir fırına giren Bakan Bayraktar, ikram edilen simidi alırken, "Bunun parasını vermek lazım" dedi. Fırın sahibinin, "İkramımız olsun" demesi üzerine Bakan Bayraktar, simitten bir parça alarak yedi. Partisinin İl Başkanlığı ziyaretinde partililerle hitap eden Bakan Bayraktar, milletvekilliğinin, belediye başkanlığının, il başkanlığının zor olduğunu ancak bakanlık yapmanın daha da zor olduğunu söyledi. Türkiye'nin çok kutsal bir yolda olduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle dedi:

"2003 başında Türkiye'nin kişi başına geliri 3 bin dolardı. Şimdi 10 bin 500 dolar. İhracatımız 30 milyar dolar civarındaydı şimdi ise 135 milyar dolar. Türkiye gerçekten büyüyor ve kalkınıyor. Türkiye'nin 61'inci hükümeti, yani ustalık kabinesi döneminde Arap Baharı oldu. Dünyada iki ekonomik kriz yaşandı. Bu krizlere rağmen Türkiye'nin istikrarı sayesinde ülkemiz iyi bir yoldadır. İşsizlikte Avrupa'daki birçok ülkeden daha iyiyiz. Enflasyonda çok daha iyiyiz. Faiz oranlarında çok daha iyiyiz."

Bakan Bayraktar, buradan Kozlu Beldesi'ne geçti ve belediyenin, 3 Mart 1992'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Maden Ocağı'nda meydana gelen grizu faciasında ölen 263 madenci anısına yaptırdığı Kozlu Maden Şehitleri Anıtı ile Şehitler Parkı'nın açılışını yaptı. Bakan Bayraktar, ardından da beldedeki Aziziye Camii'nde cuma namazı kıldı. Bakan Bayraktar, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ziyaret ettikten sonra Ereğli İlçesi'ne geçti.



DS(EE/BT)