Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, açılış ve törenlere katılmak için Zonguldak'a geldi. Vali Erol Ayyıldız, Bakan Bayraktar'ı kentin girişindeki akaryakıt istasyonunda karşıladı. Bakan Bayraktar, Valilik önünde polis tören mangası ile daire müdürleri tarafından karşılandı. Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Bakan Bayraktar, 61'inci hükümet olarak önlerinde yapacak çok iş olduğunu söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bunlardan en önemlisinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, şöyle dedi:

"Hem çarpık yapılaşmanın önlenmesi hem kentsel dönüşümün tamamlanması hem de şehirlerimizin çarpık yapısının ortadan kaldırılmasını çok önemsiyoruz. Kentsel dönüşüm, hükümetimizin 9.5 yıllık döneminde, Cumhuriyet tarihinde olmayacak büyük çapta devam etti. Fakat biz istediğimiz neticeyi alamadık. Ama bu yeni yasayla birlikte önümüzde büyük bir sorumluluk var. Gelirken Zonguldak'ın durumunu gördük. Zonguldak, çarpık yapılaşma olarak Türkiye'de en zor durumda ilimiz. Topografik yapısı, önemli kömür havzası olması nedeniyle düzenli bir şehirleşmeye uygun gelişmedi. Valilik, Çevre Müdürlüğümüz ve belediyelerle bunun çalışmasını yapacağız."

PROJE YARIŞMASININ ÖDÜL TÖRENİ

Bakan Bayraktar, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'ne geçerek, Zerçev ile BEÜ işbirliğinde düzenlenen, 'Benim de bir iş fikrim var' proje yarışmasının ödül törenine katıldı. Törene, Bakan Bayraktar'ın yanında, Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar, diğer protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve aileler katıldı.

AFİŞTEKİ AMPUL

Zonguldak, Karabük ve Bartın'dan 130 öğrencinin katıldığı yarışmada 122 proje yarıştı. 3 projenin ödül aldığı yarışmayla ilgili Zerçev'in hazırladığı, üzerinde BEÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da amblemlerinin bulunduğu afişte, AK Parti'nin amblemi olan ampulün kullanılması dikkat çekti. Salona asılan dev afişin bir tarafında proje yarışmasının adı yazarken, bir tarafında ise parmağıyla başının üzerindeki ampulü gösteren bir öğrencinin fotoğrafı yer aldı. Ampulun çevresine yaydığı ışık sayısının da AK Parti'nin ambleminde olduğu gibi 7 olması dikkat çekti.  

'KENDİ ZEKASI YÖNÜNDE BİR ŞEYLER YAPSINLAR'

Afişin önündeki kürsüde konuşan Bakan Bayraktar, gençlerin bu tür uygulamaların içinde olmalarının, cesaretlerini artırma, keşif, buluş yapma, yeni bir icat geliştirme noktasında fikir cimnastiği olarak son derece önemli olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, "Bu öğrencilerimiz aynı zamanda sosyal hayatın bütünleşmesine, sosyal kalkınmanın, gelişmenin, insan psikolojisinin de güzelleşmesine katkıda bulunuyorlar. Cesaretleri, birliktelikleri, beraber çalışma fikirleri artıyor. Çok eleştirildi ama yeni eğitim sisteminde de esas gayemiz, burada yavrularımız yaptığıdır. Yani kimin hangi yönde zekası varsa, orada bir şeyler yapsın. Çocuklar daha ilköğretim sıralarında müteşebbis ruhunu, kendi kulvarları, kendi zekaları yönündeki gelişmelerini oluşturacak imkanlar elde etsinler" diye konuştu.

1'İNCİNİN ÖDÜLÜNÜ BAKAN VERDİ

Konuşmaların ardından önce yarışmaya katılan öğrencilerin tümü sahneye alındı. Öğrencilere, Zerçev Başkanı Cevat Kır ile BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, katılım belgelerini verdi. 'Çatırkentlerde ısıtma sistemi' projesiyle 1'inci olan Zonguldak İlköğretim Okulu'ndan Burak Gökçe ve Ceyda Eser'e ödüllerini Bakan Bayraktar verdi. 'Aile eğitim danışmanı' projesiyle 2'nci olan Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Melih Yeşilyurt'a Vali Erol Ayyıldız, 'Her yerde temiz su olmalı' projesiyle 3'üncü olan Bartın İMKB İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Furkan Aktepe'ye de Milletvekili Köksal Toptan ödüllerini verdi.

AFİŞ AÇIKLAMASI

Tören, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona ererken, Zerçev Başkanı Cevat Kır, yarışma afişiyle ilgili DHA'nın sorularını cevaplandırdı. Cevat Kır, "Bu yarışmada gençlerimiz, çocuklarımız akıllarındaki fikiri yansıtıyorlar. Bunu da en iyi şekilde, 'Benim de bir iş fikrim var' projeksiyonu içinde bu ampul yansıtır. Yani bir ışık yakma, geleceği aydınlatma adı altında bu olabilir diye düşündük ve ben ajansımız bana gönderdiği zaman çok memnun oldum. Tabii ki AK Parti ile ilişkilendirilebilir. Ben çok ilişkilendirmedim. Ama şu anda AK Parti de ülkemizin iktidarı ve başarılı işler yapıyor. Biz o başarılarına başarı katmışsak o da bizim mutluluğumuz olsun. İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin fikirlerini, iş fikirlerini ön plana çıkardığından, fotoğraftaki çocuğumuzla birlikte güzel bir mizansen oluşturdu diye düşünüyorum" diye konuştu.



EE,GG(EE/BT)