Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nin `Bebek Dostu' devlet hastanesinde göreve başlayan doktorların 3 ay sonra başka hastanelere atanması sıkıntıya neden oldu. Hastanede, 1 yıldır çocuk doktoru bulunmaması, ilçedeki askeri hastaneye ya da bölgedeki diğer sağlık merkezlerine gitmek zorunda kalan Gelibolulular'ı kızdırdı.

Son olarak, Gelibolu Devlet Hastanesi'ne geçen 18 Mayıs'ta atanan Kadın Doğum Uzmanı Şule Göncü Ayhan'ın hamile olması nedeniyle aynı gün izne ayrıldı. Çözüm olarak haftanın 2 günü Çanakkale'den görevlendirmeyle kadın doğum uzmanının gelmesi de vatandaşları memnun etmedi.

Bu durumdan şikayetçi olan hastalardan Nahide Semiz, Gelibolu'ya iki branşta sürekli olarak doktor atanması için imza kampanyası başlattı. İlçe sakinlerinin çoğunun, çocuk doktoru ve kadın doğum uzmanına muayene olabilmek için Çanakkale'ye ya da Edirne'nin Keşan İlçesindeki devlet hastanelerine gitmek zorunda kaldığını belirten Semiz, "Hastanede çocuk ve kadın doğum doktorlarının olmaması anlamsız. Bu çağda böyle bir şeyin yaşanması inanılacak gibi değil. Bu sorunun ortadan kaldırılması için imza kampanyası başlattık. 2 günde, 300 imzaya ulaştık. Herhalde bu da durumun ciddiyetini ortaya koymaya yeter. Topladığımız imzaları Sağlık Bakanlığı'na gönderip, derdimize çare isteyeceğiz" dedi.

Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zeren ise, "Hastanemize kadın doğum uzmanı atandı. Ancak hamile olduğu için doğum nedeniyle 3 ay izin alarak ayrıldı. Biz de bu durum üzerine gerekli müracaatlarımızı yaptık ve yeni bir doktor daha atandı. Onun göreve başlamasını bekliyoruz. Çocuk doktoru içinde kurum içi atama açıldı. Eğer hastanemizde görev yapmak isteyen doktor olursa gelip göreve başlayacak" diye konuştu.



DZ(AÖ/AAA)