Fethiye'de market işleten Turhan Şahin, kendini polis olarak tanıtan dolandırıcının kurbanı oldu. Şahin'i önceki gün cep telefonundan arayan dolandırıcı, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli 'Başkomiser Ali' olduğunu söyledi. Şahin'e, adının terör örgütü adına çalışan dolandırıcılık şebekesince kullanıldığını, hesaplarının tehlikede olduğunu anlatan dolandırıcı, bu hesaplardaki paraları vereceği IBAN numaralarına aktarmasını istedi. Dolandırıcı verdiği hesap numaralarının olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılara ait olduğunu söyledi.

DOLANDIRICI NE SÖYLEDİYSE YAPTI

Duydukları karşısında korku yaşayan ve paniğe kapılan Turhan Şahin, dolandırıcının talimatlarını yerine getirdi. Telefon geldiği sırada 15 yaşındaki oğlu Serhat Şahin'in tedavisi için özel bir hastanede bulunan Turhan Şahin, polis olduğunu söyleyen dolandırıcının ısrarı üzerine çocuğunu hastanede bırakarak bankaya gitti. Yol boyunca telefonu hiç kapatmayan dolandırıcı Şahin'e, bankada yapması gerekenleri anlattı. Dolandırıcı Şahin'e, banka görevlilerinin soru sorması halinde tarla aldığını söylemesini istedi. Bunun üzerine Ziraat Bankası Fethiye Şubesi'ne giden Turhan Şahin'in tedirginliği ve sürekli telefonla konuşması üzerine şüphelenen banka görevlisi dolandırıcılığa karşı uyardı, parayı ne için başka hesaba aktardığını sordu. Şahin, inşaat malzemesi karşılığında para gönderdiği yalanını söyledi. Bu sırada direktif vermeye devam eden dolandırıcı Şahin'den savcı olduğunu söylediği Abdullah Siyahgöz ve Metin Karasu adına açılmış hesaplara tüm parasını yatırmasını istedi. Turhan Şahin, dolandırıcının verdiği hesaplara, EFT yoluyla kendi hesabından 13 bin, oğlu Serhat Şahin'in hesabından ise 50 bin lira olmak üzere toplam 63 bin lira gönderdi.

İşlemlerin ardından eve dönen Turhan Şahin, telefondaki dolandırıcıyla konuşmaya devam etti. Şüpheye kapılan talihsiz adam, dershaneden dönen oğlu 22 yaşındaki İsmail Şahin'e durumu anlatmaya karar verdi. Anlatılanlar üzerine büyük şaşkınlık yaşayan İsmail Şahin, telefonu babasından alarak kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıyla konuşmaya başladı. Parayı hesabında görene kadar telefonu kapatmayan dolandırıcı kendine sicil numarası soran İsmail Şahin'i 'Seni evinden aldırırım' diyerek tehdit etti. Israrlı sorulara devam eden İsmail Şahin'le dolandırıcı arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

PARAYI HESABINA GEÇİRİP ÜSTÜNE DALGA GEÇTİ

Karşılıklı atışmaların ardından polis olmadığını itiraf eden dolandırıcı, parayı geri isteyen Şahin'le 'Geçmiş olsun' diyerek alay etti. Dolandırıcı, "Parayı ne yapacaksın" diye soran İsmail Şahin'e, "Sizin parayı altına yatırdım, en güzel şekilde değerlendireceğim" dedikten sonra telefonu kapattı. Bunun üzerine hemen Günlükbaşı Polis Merkezi'ne giden Turhan Şahin ve oğlu İsmail Şahin, dolandırıldıklarını belirterek şikayetçi oldu.

Bankayı arayarak para akışının durdurulması isteyen polis, paranın aktarılan hesaplardan çekildiğini öğrendi. Bunun üzerine hesaplar takibe alınırken, 13 bin lira ile Adana'da bir kuyumcudan altın alındığı, 50 bin Lira'nın ise Ankara Cebeci'deki bir banka şubesi üzerinden başka bir hesaba aktarıldığı anlaşıldı. Polis ekipleri kuyumcu ile banka şubesinin kamera kayıtlarını incelemeye alırken olayla ilgili soruşturma başlattı.

'HAYATIMIN EN BÜYÜK TOKADINI YEDİM'

Turhan Şahin DHA muhabirine, "Hayatımın en büyük tokadını yedim" diyerek dert yandı. Hayli üzgün ve bitkin olduğunu gözlenen Şahin, "Kendini polis olarak tanıtan kişi bana, büyük bir dolandırıcılık şebekesine karşı operasyon halinde olduklarını söyledi. Meğer beni dolandırmaya çalışıyormuş. 2 saat boyunca telefonu hiç kapatmadı. Bir ara şarjım bitiyordu. Bana otomobilin çakmaklığından güç alan şarj aleti aldırdı. Beni sürekli uyardığı için banka görevlisine dahi yalan söylemek zorunda kaldım. Şüphelendim, ancak ihtimal vermedim. Hayatım boyunca çalışıp biriktirdiğim paramı dolandırıcıya kaptırdım, çok üzgünüm" diye konuştu.