Sivas Belediyesi'nde 24 yıldır işçi olarak çalışan evli ve 3 çocuk sahibi İbrahim Torun, kendi ididasına göre kent merkezine 30 kilometre mesafedeki sıcak Çermik Kaplıcası'nda kendisine ait bir arazinin belediyeye satışı ile ilgili olarak anlaşmazlık yaşandı. 1993 yılında ödemesi yapıldığı iddia edilen arazinin tapusunun alınmamış olması nedeni ile Torun'dan tapu için onay vermesi istendi. Ancak, tapu ve ücret konusunda anlaşma sağlanamadı. Kendisine baskı yapıldığını iddia eden Torun, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp hakkında, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık gibi üst makamlara şikayet mektupları gönderdi. Bunun üzerine soruşturma başlatan belediye başkanlığı, daha önce 17 yıl mezarlık bekçiliği yapan, son olarak asfalt şantiyesinde görevlendirilen İbrahim Torun'un iş akdini belediye işçi disiplin kurulu kararı ile 12 Eylül tarihinde sonlandırdı.

İşten çıkarıldıktan sonra yeniden görevine dönebilmek için çaba gösteren İbrahim Torun, Hizmet-İş sendikasını devreye soktu. Yaklaşık 3 ay uğraşmasına rağmen sonuç alamayan Torun, 19 Aralık günü Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile görüşmek için belediye başkanlığı binasına gitti. Burada başkan Ürgüp ile bina çıkışında konuşmak isteyen Torun, başkanın kendisine tokat attığını iddia etti. Olayın kamera kayıtlarında mevcut olduğunu ileri süren Torun belediye başkanından şikayetçi oldu.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI: 'ELLE İTİLDİ' 

Sivas Belediye Başkanlığı olayla ilgili yazılı açıklama gönderdi. Belediyenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 'Belediyemiz bünyesinde işçi olarak çalışmakta bulunan İbrahim T. isimli şahıs 12 Eylül 2012 tarihinde Belediyemiz Genel Yönetim Ve Disiplin Kurulu Başkanlığının 523 sayılı kararı ile 'Belediyemiz müfettişinin başkanlık makamına hazırlamış olduğu 25 Ekim 2010 tarih 81 sayılı soruşturma dosyası da göz önünde bulundurularak, yine müfettişin hazırlamış olduğu 07 Eylül 2012 tarih ve 80 sayılı soruşturma dosyasında da Belediye Başkanımız aleyhinde asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunarak kurumumuzu kamuoyu önünde aslı olmayan isnatlarla rahatsız ettiği, Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi ve yerel mahkemelerde belediye başkanımızı haksız yere şikayet ederek zaman ve iş kaybı yönünden kurumumuzu zarara uğrattığından toplu iş sözleşmesinin 71'nci maddesinin 27'nci bendi gereğince ve 4857 sayılı yasanın 25'nci maddesinin (b) ve (e) bentleri gereğince iş aktinin feshine karar verilmiştir.

Kamuoyunu yanıltmak ve yönlendirmek maksadıyla iş aktinin feshini gerektiren olaylar dışında gerekçeler göstererek vatandaşlarımızı yanlış yönlendirmektedir. Bahse konu sıcak Çermikte devam etmekte olan 30 yıllık davanın, işten çıkartılmasıyla bir alakası bulunmamaktadır. Kaldı ki mezkur şahsın aleyhine sade vatandaşımızın şikayet dilekçeleri dosyasında mevcuttur.

Öte yandan çeşitli zamanlarda Belediye Başkanlığı binasında kontrolsüz hareketler ve davranışlarda bulunan şahıs son olarakta Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp'ü belediye binası çıkışında rahatsız etmek isterken başkanımız tarafından geçişi sağlamak üzere malum şahıs elle itilerek geçişin engellenmesi önlenmiştir. Herhangi bir tartaklama yahut darp söz konusu değildir.'



EA (EA/RT)