Asayiş Şube Müdürlüğü'nde olaydan sonra sorgulanan İsmigül B.’nin polisteki ifadesi tamamlandı. Poliste eşinin zaman zaman kendisine kötü davrandığını söyleyen İsmigül B., “Psikolojik hastalığım nedeni ile zaman zaman insanları kendime düşman görüyordum. Bu nedenle İstanbul’a tedavi için gelmiştik.” dedi. Olay sabahı yataktan kalktıklarında eşinin kendisinden kahvaltı hazırlamasını istediğini anlatan İsmigül B., şunları söyledi:

 “Ona kahvaltı hazırlamak için mutfağa gittim. Ancak bu sırada beynimden bir ses ‘onu öldür’ ‘onu öldür’ diye bağırıyordu. Bu sesle mücadele ederken kahvaltı hazırlayamadım. Aradan ne kadar süre geçtiğini bilmiyorum. Sanırım eşim bana seslendi duymadım. Bir anda yanıma gelerek ‘Daha hazırlamadın mı?’ diye sordu. Daha sonra da ‘Hazırlamadıysan önemli değil’ dedi. Bu konuşmanın ardından kendimi kaybettim. Son olarak bunları hatırlıyorum. Tekrar kendime geldiğimde her taraf kan içindeydi ve eşim ölmüştü. Ne yapacağımı bilmediğim için etrafı temizledim. Daha sonra iyice kendime geldikten sonra aklıma oğlumu aramak geldi. Onu arayıp durumu anlattım. Daha sonra polisler geldi.”


İfadesinin alınması sırasında zaman zaman ağlayan İsmigül B.’nin eşinin üzerindeki elbiseleri neden değiştirdiğini bir cevap vermediği ve hatırlamadığını söylediği öğrenildi.


Bilgi için:

Mustafa B: Mustafa Başer

İsmigül B: İsmigül Başer