Kimliği açıklanmayan bir kişi 'Mağdur' takma adıyla Adana Valiliği'nin resmi internet sitesine şikayet maili attı. İhbarcı, elektronik postada "Bakan ve milletvekili yakını olduğunu söyleyen Ercüment K. iş bulacağını söyleyerek bizden 5'er bin lira para aldı. İşe giremediğimiz gibi, paramızı da alamadık. Bu durumdan sayın bakanımızın haberdar olmasını istiyoruz" diye yazdı.

Vatandaşın ihbarını değerlendiren Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdi. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, mağdur kişilere ulaşıp, ifadelerini aldı. 100 kişinin ifadesini alan polisler, dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan ve Şakirpaşa Mahallesi Sanayi Sitesi'nde işyeri bulunan Ercüment K. ile ona adam bulmakta yardımcı olduğu ileri sürülen Muhammet D.'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerin gözaltına alındığını öğrenen 7 kişi, Ercüment K.'nın "Bakan ve milletvekili tanıdığım var, 5 bin lira verirseniz işe girdiririm" şeklinde vaatte bulunduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Yaklaşık 2 yıldır bu yöntemle 100 kişiyi dolandırdığı, paralarını geri isteyen kişileri ise oyaladığı iddia edilen Ercüment K. ise sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen Ercüment K. ile Muhammet D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.



FK(OA/SS)