Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'ndeki temel atma töreninin ardından Bafra İlçesi'ne giden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada Büyük Cami'de cuma namazı kıldı. Ardından vatandaşlarla selamlaşıp öğle yemeği yiyen Bakan Kılıç, daha sonra Alaçam İlçesi'ne hareket etti. Burada hayırsever 87 yaşındaki Şadiye Turhan tarafından yaptırılan Şadiye-Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi ve Spor Salonu'nun açılışına katıldı. V

ali Hüseyin Aksoy, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öğrencilere seslenerek, "En az bir yabancı dili ana diliniz gibi öğrenmeniz lazım. Kitap okumayı boş zamanlarınıza bırakmamalısınız. Bakanlık olarak bizim temiz Türkçeye sahip çıkma kampanyamız var. Türkçemizi internetin, sosyal medyanın yozlaşmasına kurban etmeme kampanyası. Dilinize hakim olun. Ne kadar çok okursanız, ne kadar çok kelimeye hakim olursanız ortaya koyacağınız eserlerin çapı ve kalitesi de o kadar büyük olacak. O nedenle hepimize düşen büyük görevler var" dedi.

Konuşmaların ardından Şadiye Turhan, okulun başarılı öğrencilerine diz üstü bilgisayar hediye etti. Bakan Kılıç da Turhan'a Alaçam ilçesinden mezun olduğu ilkokul diplomasını armağan etti.




MS(İS/AAA) (FOTOĞRAF)