Geçen 4 Eylül’de meydana gelen kazada, İzmir’de mobilyacılık yapan 54 yaşındaki Sıddık Kanlı, bir yakınının öldüğü için iki arkadaşı ile birlikte Kars’a gitmek üzere yola çıktı. Sıddık Kanlı yönetimindeki 35 YC 647 plakalı otomobil, Sivas’ın Zara ilçesi yakınlarında şarampole yuvarlandı ve araçtaki 3 kişi de yaralandı. Kaza haberi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, Sıddık Kanlı’nın hayatını kaybettiğini söyleyip diğer yarılılara müdahale etti.

Direkt morga kaldırılan Sıddık Kanlı’nın ölüm muayenesi için savcının, raporları ve röntgeninin çekilmesini istemesi üzerini ise, skandal ortaya çıktı. Kazadan 6 saat sonra yaşadığı tespit edilen Kanlı, hemen tedavi altına alınmasına rağmen hayatını kaybetti. Zara Cumhuriyet Savcılığı da Sıddık Kanlı’ya müdahale eden hemşire Ş.Ş. ve paramedik R.Ç. hakkında soruşturma için 25 Eylül’de Zara Kaymakamlığı'ndan izin istedi

AİLE TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Kaza sonrasında Sıddık Kanlı’nın oğlu Serkan Kanlı, hem kazayla ilgili adli raporları almak hem de kaza yerine görmek için Sivas’a gittiğinde şoke eden gerçeği öğrendi. Savcının soruşturma başlattığını öğrenen aile, sağlık görevlileri hakkında da dava açmaya karar verdi.

Sıddık Kanlı’nın kızı Büşra Bulcaş, babasının tıbbi cinayete kurban gittiğini, tedavi ile kurtulacağı kazada sağlık görevlilerinin ihmali yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi. Melek Kanlı ise, eşinin skandal sonrasında hayatını kaybettiğini, hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceklerini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı.



TT(İÖ/ESM)