Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamaları yapılmadığı için 'Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu' adı altında toplanan öğretmenler, bu kez Van için birlik oldu. 23 Mart'ta başlatılan kampanyanın ilk 5 gününde 1000 kitap toplandı. Kitaplar Van'ın Özalp İlçesi'nin Sağmalı Beldesi İlköğretim Okulu'na gönderildi.

AYÖP Basın Sözcüsü Canan Kılınç, depremin ardından Sağmalı İlköğretim Okulu'na atanan öğretmen arkadaşları Canan Set'in çağrısı üzerine kampanya başlattıklarını kaydederek, "23 Mart'ta kampanyaya start verdik. Süre koymadık, halen bağışlar sürüyor. Üniversite öğrencileri, öğretmenler, ilköğretim okullarında destek geldi. 5 günde 1000'in üzerinde kitap topladık ve okula gönderdik" dedi.

"BİZ ÖĞRETMENİZ"

Öğrencilerin kitap okuyarak kendilerini geliştirebileceğini anlatan Kılınç, benzer bir kampanyanın ise Ankara ve İzmir'de de devam ettiğini vurguladı. Burada toplanan kitapların ise ihtiyaç duyulan başka okullara gönderileceğine işaret eden Kılınç şöyle konuştu:

"Bizim gönderdiğimi kitaplar arasında çocukların yararlanabileceği roman, ders kitabı, alıştırma kitabı, sözlükler bulunuyor. Kitapları kargoyla gönderiyoruz. Kampanyamız bitmiş değil. Kitap ihtiyacı olanlar ve kitap vermek isteyen arkadaşlarımız, Ataması Yapılmayan Öğretmenlen Platformu'nun internet sitesinden bize ulaşabilirler. Atamamız yapılmamış olsa da biz öğretmen olarak yetiştirildik. Öğrencilerimize ve atanmış öğretmen arkadaşlarımıza yardım etmek istiyoruz. Sayın Bakanımız 'Başka iş bulsunlar, atama yapamıyoruz' dese de biz atama yapabileceklerine inanıyoruz. Öğrencilerin daha iyi gelişmesi için yardım yapmayı da sürdüreceğiz. Atanmamış olabiliriz ama öğretmeniz."