Kemer'de 2007 yılında, ilçe merkezinde bulunan Çınarlı Kavşağı'na dönemin Belediye Başkanı CHP'li Hasan Şeker tarafından yerleştirilen Zafer Sarı imzalı 'Aşk Yağmuru' heykeli, 29 Mart seçimlerinde başkan seçilen MHP'li Mustafa Gül tarafından iş makineleriyle kaldırıldı. Heykeli 'müstehcen' bulduğu için söktürdüğünü belirten Başkan Gül, tepkiler üzerine üç ay sonra Kuğulu Park'ın içindeki havuza yerleştirdi. Sarı'nın avukatları, heykelin yerinden kaldırılması ve sanatçının izni olmadan başka bir yere konulmasıyla ilgili Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne iki ayrı dava açtı. İki davayı birleştiren Antalya 2'nci Bölge İdare Mahkemesi, heykelin, aynı konsept içinde aynı yerine dikilmesine karar verdi. Yargıtay da mahkemenin kararını onadı.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, tartışmalara neden olan 'Aşk Yağmuru' heykelinin 20 Nisan'da 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenecek 'Yaza Merhaba Şenliği'nde hizmete açılacağını söyledi. Heykel hakkında bilgi veren

Başkan Gül, "2009 Nisan ayında Çınarlı Kavşak'ta bulunan heykeli bulunduğu yerden kaldırdık. O dönemde 'Sanat düşmanı, yobaz' gibi pek çok yakıştırma yapıldı bizlere. Yakıştırmaları veya çirkin iftiraları sükûnetle karşıladık. Gelinen noktada 'Aşk Yağmuru'nu olması gereken, Kemer'in en asil, en güzel yerlerinden Kuğulu Park'ta sonsuza dek yaşatmak için diktik" diye konuştu.

'HALK İSTEDİ KALDIRDIK'

Heykelin dikildiği ilk günden beri olması gereken yerin Kuğulu Park olduğunu savunan Gül, şöyle dedi:

"Çınarlı Kavşağı'nda heykelin varlığı tepkilere neden olmuştu. Halkın ne isteyip ne istemediğini çok iyi analiz ettik. Vatandaşların isteğiyle heykeli Çınarlı Kavşağı'ndan kaldırdık. Gerekli işlemleri yaptırıp yeni yerine kavuşana dek heykelin elektronik mekanizmalarını depomuzda tuttuk. Bir daha değişmeyecek olan mekânını hazırladık ve yine bir sanatsal, kültürel faaliyet olan 6'ncı Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kapsamında parkta montajını tamamladık. Cuma günü saat 18.00'de de açılışını yapacağız."