Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Barbaros Mahallesi'nde parfümeri dükkanı bulunan Murat Ünverdi, bir yıl önce işyerinden alışveriş yapan M.D. ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, bir süre sonra da evlenmeye karar verdi. Ünverdi, M.D.'yi ailesinden istetti. Kızının yaşının küçük olduğunu söyleyen Abdulcelil D. ise, Ünverdi ailesinin isteğini geri çevirdi. Murat Ünverdi ile görüşmeyi sürdüren M.D.'nin ilişkisini bitirmesini isteyen ailesi, kızlarını amcasının oğlu Müslüm D. ile evlendirmeye karar verdi. Amcasının oğlu ile evlenmek istemeyen M.D., aynı sokakta oturan Murat Ünverdi'den kendisini kaçırmasını istedi. Öğle saatlerinde ailesinden habersiz evden çıkan M.D., Murat Ünverdi'nin işyerine geldi. Murat Ünverdi, genç kızı işyerinin üstündeki evine çıkartıp, sakladı. Kızının evden kaçtığını fark edip, aramaya çıkan baba Abdulcelil D., oğlu ve yeğeni Müslüm D. ile Murat Ünverdi'nin evine geldi.

M.D.'nin öfkeli yakınları, kızlarını bulmak için eve girmeye çalışırken, Ünverdi'nin engel olması üzerine tartışma çıktı. Tartışma daha sonra taş ve bıçağın kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Müslüm D., elindeki bıçağı Murat Ünverdi'nin sol göğsüne sapladı. Kalbine isabet eden bıçakla Murat Ünverdi ağır yaralanırken, ağabeyi Necmi Ünverdi sol kolundan bıçakla, anne Havle Ünverdi ise arbede sırasında başına isabet eden taşla hafif yaralandı. Yaralılar, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Murat Ünverdi doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından yakalanan cinayet zanlısı Müslüm D., Murat Ünverdi'nin genç kızı zorla kaçırdığını ileri sürüp, "Aramaya gitmiştik, bize saldırdılar. Kavga çıktı, bıçakla kendimi savundum" dedi.

Kızının kaçırıldığını ileri süren baba Abdulcelil D. ise, "İstediler vermedim. Amcasının oğluyla evlenecekti. Kızımı zorla kaçırdılar. Almaya gittiğimizde bize saldırdılar. Böyle olmasını istemezdim" diye ifade verdi. Ailesinin yanına gitmek istemediğini söyleyen M.D. ise ifadesinden sonra İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Müslüm D. ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen tutuksuz sanık Abdulcelil D. hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.