Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Barbaros Mahallesi'nde parfümeri dükkanı bulunan Murat Ünverdi, bir yıl kadar önce işyerinden alışveriş yapan M.D. ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, bir süre sonra da evlenmeye karar verdi. Ünverdi, M.D.'yi ailesinden istetti. Kızının küçük olduğunu söyleyen Abdulcelil D. ise Ünverdi ailesinin isteğini geri çevirdi. Murat Ünverdi ile görüşmeyi sürdüren M.D.'nin ilişkisini bitirmesini isteyen ailesi, kızlarını amcasının oğlu kasap Müslüm D. ile evlendirmeye karar verdi.

Kuzeni ile evlenmek istemeyen M.D., aynı sokakta oturan Murat Ünverdi'den kendisini kaçırmasını istedi. Öğle saatlerinde ailesinden habersiz evden çıkan M.D., Ünverdi'nin işyerine geldi. Murat Ünverdi, genç kızı işyerinin üstündeki evine çıkartıp, sakladı. Kızının evden kaçtığını fark edip aramaya çıkan baba Abdulcelil D., oğlu ve yeğeni Müslüm D. ile Murat Ünverdi'nin evine geldi.

M.D.'nin öfkeli yakınları, kızlarını bulmak için eve girmeye çalışırken, Ünverdi'nin engel olması üzerine tartışma çıktı. Tartışma daha sonra taş ve bıçağın kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Müslüm D., elindeki bıçağı Murat Ünverdi'nin sol göğsüne sapladı. Kalbine isabet eden bıçakla Murat Ünverdi ağır yaralanırken, ağabeyi Necmi Ünverdi sol kolundan bıçakla, anne Havle Ünverdi ise arbede sırasında başına isabet eden taşla hafif yaralandı. Yaralılar, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Murat Ünverdi doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından yakalanan cinayet şüphelisi Müslüm D., tutuklandı. Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Müslüm D. ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen tutuksuz sanık Abdulcelil D. hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanıkların yargılanmasına 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

'ÖLDÜRMEYE GİTMEDİM'

'Kasten tasarlayarak adam öldürme' suçunu kabul etmeyen sanık Müslüm D., "Kuzenim panik içerisinde işyerime gelerek, 'Müslüm ağabey bize yardım et. Ablamı kaçırdılar' dedi. Birlikte Murat Ünverdi'nin evine gittik. Murat kuzenime ve bana küfrederek saldırdı. Bana yumruk vurunca yere düştüm. Ben de kasap olduğum için yanımda bulundurduğum bıçağı aracımdan alarak kullandım. Sonra da kaçtım" dedi.

Kızın babası tutuksuz sanık Abdulcelil D. ise savunmasında "Kızımı istediler. İyi aile olmadıklarını öğrenince vermedik. Vermeyince kızımı kaçırdılar. Kızım yalan söylüyor, kendisini kaçırmışlar" ifadelerini kullandı.

'6 BİN LİRA İSTEDİLER'

Öldürülen Murat Ünverdi'nin annesi Havle Ünverdi de sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, "Kızın babasına giderek istedik. 6 bin lira para istedi. Sonra da 'Biz kızı 6 bin lira karşılığında amcasının oğlu Müslüm'e vereceğiz' dedi. Biz de tamam diyerek evimize döndük. Sonra kız bizim işyerimize gelerek, 'Teyze beni para karşılığında Müslüm'e verecekler. Onu istemiyorum. Ben Murat'ı seviyorum' diyerek ağladı. Kız bizim yanımızdayken ailesi geldi. Bize de kendisi geldi. 'Kızınızı alın götürün' dedik. Ancak bize saldırdılar. Müslüm bıçağı oğlumun kalbine sokup, çevirerek çıkardı. O esnada kızın babası da benim kafama yumrukla vurdu" diye konuştu.

M.D.'nin ablası Yaldız D. ise "Kız kardeşim Murat'ı seviyordu. Kendisini Müslüm'e vermek gibi bir niyetimiz de yoktu" dedi.

Mahkeme heyeti, uğruna cinayet işlenen M.D.'nin dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(BY/CK)



M.D.: Melek Dağ