'Arkeolog ve Futbolcu Bıçaklı Saldırıda Yaralandı' başlıklı haberimizi kaynağından yapılan düzeltme nedeniyle yeniden veriyoruz.

YENİDEN

---------



Veysel EROL/SELÇUK (İzmir), - İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, belediyede görevli arkeolog 47 yaşındaki Yusuf Yavaş ile yanındaki Selçuk Belediyespor futbolcularından 20 yaşındaki Mehmet Bayraklı, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada, iddiaya göre, 30 yaşındaki T.B. tarafından bıçaklandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan ve suçlamayı kabul etmeyen T.B. ise ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, İsabey Mahallesi Eskiizmir Caddesi'nde bugün saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Selçuk Belediyesi'nde görevli arkeolog Yusuf Yavaş, Selçuk Belediyespor futbolcularından Mehmet Bayraklı ve spor kulübünün bazı yöneticileri bir restoranda yemek yedi. Yemeğin ardından aynı mahallede oturan Yavaş ve Bayraklı evlerine gitmek üzere yola çıktı. Eskiizmir Caddesi'nde, bir otomobilden inen T.B. ile Yavaş ve Bayraklı henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre., T.B., arkeolog Yavaş'ı bıçakla, futbolcu Bayraklı'yı da kırık bira şişesiyle yaralayıp kaçtı.

Kavgayı görenler sağlık ve polis ekiplerine bilgi verdi. Sağlık görevlileri, Yavaş ile Bayraklı'yı ambulansla Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kasığından yaralanan Bayraklı ayakta tedavi edilirken, göğüs ve yüzünden yaralanan arkeolog Yavaş, ilk müdahalenin ardından İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Yavaş'ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Polisin çalışmasıyla yakalanan T.B. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.



VE(AÖ/CK)



T.B.: Tayfur Bulet