Olay, geçen cumartesi günü merkez Selçuklu Mahallesi Dumlupınar Mahallesi Gürsoy Sokak'ta meydana geldi. Fatih Uysal, ağabeyi 30 yaşındaki Özer Uysal, arkadaşı Hakan Davaslı ve 31 yaşındaki Mehmet Çiftçi ile birlikte alkol aldı. Bu kişiler daha sonra Uysal kardeşlerinin evinin önüne geldi. Özer Uysal, arkadaşı Mehmet Çiftçi ile konuştuğu sırada, biraz ileride Hakan Davaslı ile konuşan Fatih Uysal, kanlar içinde yere yığıldı. Karın ve sol elinden bıçaklanan Uysal, ağabeyi ve arkadaşları tarafından otomobille Beyhekim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Uysal, yapılan tüm müdahaleye rağmen öldü.

Uysal'ın ölümü ardından ağabeyi ve 2 arkadaşı gözaltına alındı. Kardeşinin nasıl bıçaklandığını görmediğini belirten Özer Uysal, "Mehmet Çiftçi ile sohbet ediyordum. Fatih de, biraz ileride Hakan ile konuşuyordu. Birden yere yığıldığını fark ettik. Hakan bize Fatih'in kendini bıçakladığını söyledi. Nasıl olduğunu bilmiyorum" 'dedi. 

Özer Uysal ile benzer ifade veren Mehmet Çiftçi de, Fatih Uysal'ın nasıl bıçaklandığını görmediğini söyledi.

Fatih Uysal'ın kendi kendini bıçakladığını öne süren Hakan Davaslı ise, ''Birlikte alkol almıştık ve evlerinin önün gelmiştik. Eve gitmek istemiyordu. Diğerlerinin yanından uzaklaştık. O sırada aramızda tartışma çıktı. Belimden düşen bıçağı alıp karnına sapladı. Fatih'i hastaneye götürürken de bıçağı yolda fırlattım" dedi. Polis, olay yerinde ve Hakan Davaslı'nın tarif ettiği yerde yaptığı aramada bıçağı bulamadı.

Gözaltındaki 3 şüpheli sorgularının ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Hakan Davaslı, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. Ağabey Özer Uysal ve Mehmet Çiftçi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 



HD(İA/İD)