Yaklaşık 100 kişilik grup, ihalenin ortağı olan Ülker’e ait fabrika önüne geldi. Topkapı’daki fabrikanın otoparkında toplanan kalabalık “Müslümanlar sermayeye köprü olmayacak", “Sırat köprüsünde gişeler yoktur" yazılı pankartları taşıdı.


Grup adına basın açıklamasını okuyan Fatma Kurcan Doğan, hükümetin özelleştirme politikalarını eleştirerek, “AKP iktidarı son olarak köprü-otoyol ihalesiyle birlikte halkın varlıklarını satmaktadır. Müslümanlara düşen görev zengin olmak değildir. Zenginlikleri insanların içinde eşitçe pay etmektir" dedi.


“GİŞELER KALDIRILSIN"


Kur’an-ı Kerim ve hadislerden de örnekler okuyan Doğan, “İster devlet, isterse de şirketler adına otoyollardan haraç toplanmasına karşıyız. Antikapitalist Müslümanlar, otoyollardaki bütün gişelerin kaldırılmasını ve halkın özgürce seyahat etmesinin gerekliliğine inanırlar. Allah’ın arzı geniştir. Kimse turnikeleri daraltamaz" diye konuştu.


Basın açıklamasının ardından Davutpaşa Caddesi üzerinde “Ekmek, Allah, özgürlük" diye slogan atarak yürüyen grup nedeniyle polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Cadde boyunca yürüyen kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


(BB) (FOTOĞRAFLAR)