Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) sekretaryasında 'Türkiye Konuşuyor' sloganıyla TOBB, TZOB, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Hak-İş, Memur-Sen, Türk Kamu-Sen, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Türkiye Noterler Birliği’nin düzenlediği toplantılara TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD, TÜRKONFED, Anayasa Kadın Platformu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Sivil Toplumu Geliştirme Merkezi gibi kuruluşlar destek verdi.

Anayasa Platformu- Türkiye Konuşuyor Vatandaş Toplantıları’nın ilki, 8 Ocak 2011 Pazar günü Ankara’da yapıldı. Ankara’yı Konya, Edirne, Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Samsun toplantıları izledi. Toplantı dizisi kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ankara’da sadece kadınların katıldığı, 25 Mart 2012 tarihinde de Samsun’da gençlere yönelik birer Anayasa Vatandaş Toplantısıyapıldı.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek katılacak. Toplantıda Anayasa Platformu’nu oluşturan meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi milletvekilleri de yer alacak.



NG(FK/İD)