1 Mayıs kutlamaları sırasında Şişli’de banka ve iş yerlerine saldırarak camlarını kıran gruba yönelik düzenlenen operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "01 Mayıs 2012 tarihinde ilimizde düzenlenen, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' etkinliklerine Anarşist Blok adlı oluşumla katılan Anarşistler grubuna mensup şahıslarca Şişli ilçesi Mecidiyeköy bölgesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, ATM’lere, banka şubelerine ve özel işletmelere saldırarak maddi hasar meydana getiren 48 şahıs Müdürlüğümüz Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Düzce, İzmir, Kocaeli, Muğla, Tekirdağ ve Trabzon emniyet müdürlüklerince eşzamanlı olarak yapılan operasyonda yakalanmıştır" denildi. Açıklamada şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet muşta, çok sayıda dijital malzeme ve çok sayıda örgütsel içerikli doküman ele geçirildiği belirtildi.


Saldırı sırasında bir polis kamerası yerden bir polis kamerası da helikopterden kayıttaydı. Görüntülerde grubun yürüyüşe başlaması ve iş yerlerine saldırması görülüyor. Helikopter kamerasından çekilen görüntülerde grubun iş yerlerine taşlı sopalı saldırısı yer alıyor.


Polisin şüphelilere yönelik düzenlediği operasyon da polis kamerası tarafından görüntülendi. Özel harekat polislerinin binalara gidikten sonra bazı evlerin kapılarını kırarak içeri girdiği görülüyor. Gözaltına alınan şüphelilerin polis otosuna bindirildiği görüntülerde şüphelilerin olay sırasında çekilen fotoğrafları da yer alıyor. 3 kişinin emniyetten serbest bırakıldığı diğer şüphelilerin ise yarına adliyeye sevk edileceği ifade edildi.