Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen 2'nci Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması sona erdi. Alanya Kültür Merkezi'nde 3 gün süren yarışmada 612 usta ve öğrenci aşçı, 9 dalda hünerlerini sergiledi. Oteller arası ekip yarışmasında Gold Island Otel 1'inci oldu. Yılın altın şefi ise Ahmet Yılmaz seçildi. Genç altın şef kategorisinde Gizem Ahsen Akçan, okullar arası ekip yarışmasında Yalova Üniversitesi, ekmek büfesi ekip yarışmasında ise Abdi Gündüz- Metin Kaya çifti 1'inciliği elde etti.

'GANGNAM STYLE' DANSI YAPTILAR

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Başkanı Yalçın Manav ve Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu verdi. Yarışmaya jüri üyesi olarak Türkiye, Şili, Finlandiya, İtalya, Peru, Azerbaycan, Bolivya, Ukrayna ve Porto Riko'dan katılan şefler ise ödül töreni sırasında çalan ve tüm dünyada günlerdir en çok konuşulan şarkı olan 'Gangnam Style' eşliğinde dans etti. Şeflerin dans gösterisi meslektaşlarından büyük alkış aldı.

HÜNERLERİNİ TURİZM İÇİN SERGİLEDİLER

Başkan Hasan Sipahioğlu, hünerlerini Türk turizminin gelişmesi adına ortaya koyan aşçıların Anadolu'nun farklı lezzetlerini ülkeye gelen yabancı turistlere sunduğunu söyledi. Turist mutluluğunun sadece güzel otel ve restoranlardan ibaret olmadığını belirten Başkan Sipahioğlu, "Turizm insan memnuniyetine dayalı bir sektör. İnsanlar kaliteli hizmet aldığında mutlu olur. İçinde sevginin olduğu her yemek lezzetlidir. Şeflerimiz bu yarışmada emeklerine sevgiyi katarak ürün sundular" dedi.

Yarışmaya katılımın geçen yıla göre 3 kat arttığını dile getiren AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden ise gelecek yıl bu yarışmayı uluslararası düzeye taşıyarak Alanya Belediyesi'nin kardeş şehirlerindeki aşçılarla Türk aşçılarını yarıştırmak istediklerini kaydetti.