Antalya'da pilot olarak belirlenen Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, Döşemealtı Halil Akyüz Anadolu Lisesi ve Muratpaşa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde öğretmenler, akıllı tahtanın kullanımı hakkında eğitim alıyor. Milli eğitim müdürlüklerinde görevli Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmeni tarafından verilen eğitimde, sınıfta öğrenci sırasına oturan eğitmenlere akıllı tahtanın kullanımı anlatılıyor. Öğretmenler, pazartesi günü başlayan ve yarın sona erecek eğitimle 6 gün boyunca toplam 30 saat ders görecek. Derslerde eğitmenlere, akıllı tahtanın kullanımı, öğretmenlere ve öğrencilere sağladığı kolaylıklar, akıllı tahtada yer alan programlar ve internet kullanımı hakkında bilgiler aktarılıyor.

Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde öğretmenlere ders veren Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmeni Yasin Albayrak, öğretmenlerin derste teknolojiyi kullanarak öğrencilere daha görsel ve kalıcı eğitim verebilmesi amacıyla akıllı tahtanın kullanımı hakkında bilgi aktardığını ifade etti. Antalya'da 3 pilot okulda 5 Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmeni tarafından öğretmenlere eğitim verdiklerini anlatan Albayrak, eylül ayından itibaren tüm orta öğretim okullarında öğretmenlere akıllı tahta kullanımının anlatılacağını aktardı.

Dr İlhami Tankut Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karakaş, okuldaki 25 sınıf ve 5 laboratuvara Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtaların yerleştirildiğini söyledi. Karakaş 6 gün süren eğitime okuldaki 44 öğretmen ile 4 idarecinin katıldığını belirtti. Karakaş, gelecek yıl dağıtılacak tablet bilgisayarlarla da öğrencilere daha görsel, daha kalıcı eğitim vereceklerini dile getirdi. Karakaş, "Eğitim öğretim döneminde sınıflarda kullanılacak akıllı tahtalarla öğrencilere analatılacak konular daha görsel ve daha kalıcı olacak. Uygulama ile öğrencilerimizin derslerindeki başarının da aratacağı inancındayım" dedi.