Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Airshow Side'de, renkli ve heyecanlı bir program sunulacak. Akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk önderliğinde düzenlenen 'Airshow Side', bu yıl programına Türk Hava Kuvvetleri F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları'nı da ekledi. 'Airshow Side', Ali İsmet Öztürk'ün solo akrobasi uçuşu, Türk Hava Kuvvetleri F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterilerinin yanı sıra Ayjet Airshow, model uçak ve helikopter gösterileri, yangın uçağı gösterisi, paraşüt atlayışları ve paramotor gibi etkinliklerle renklenecek. Side Batı sahilinde gerçekleşecek 'Airshow Side' kapsamındaki akrobasi uçuşları ve gösteriler, 3.7 km uzunluğundaki Side sahilinin her yerinden izlenebilecek.

'Airshow Side' organizasyonunun heyecanına ilk andan beri ortak olan Ali İsmet Öztürk, "Şu bir gerçek ki eğer Side Belediyesi bu işe böylesine inanmasa ve takipçi olmasa hiçbir şey olmazdı. Bu bir vizyon işidir. Heyecan duyulmadan yapılan işler başarılamaz diye düşünürüm hep. Burada da bunu gördüm" dedi.

Side Belediye Başkanı AK Parti'li Abdülkadir Uçar da yerli ve yabancı tatilcileri heyecanlı hava gösterilerinin yapılacağı 'Airshow Side'yi izlemeye davet etti.

'Airshow Side'de iki gün boyunca Türk Hava Kurumu paraşüt atlayışları ve paramotor uçuşları, model helikopter ve model uçak gösterisi, özel uçuş okullarının gösterisi yapılacak ve Türk Hava Kuvvetleri F16 Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterisi gerçekleştirilecek.