Ankaralı Ressam Lale Akyol, Türk- İngiliz Kültür Derneği ile ortak yürüttükleri proje kapsamında geçen Nisan ayında 'Kadına Şiddet' temalı sergi açtıklarını, şimdi ise 'Aile İçi Şiddet'i tuallerine yansıttıklarını, 16 Kasım 2012 tarihinde ise 'Çocuk Gelinler' konulu resim sergisi açacaklarını belirtti. Ressam Akyol, "Türk-İngiliz Kültür Derneği ile ortak yürüttüğümüz 'Aile İçi Şiddet' konulu resim sergilerimizle toplumda farkındalık yaratmak, dikkat çekmek, duyarlılığı artırmak, konunun göz önünde bulunmasını sağlamak ve kalıcı çözümler bulunmasını için devletin, sivil toplum örgütlerinin hiyerarşik yapıya bağlı kalınmaksızın her düzeyde tüm kurumların duyarlı olması adına ressam grubumuzla şiddet konulu temalar işliyoruz. Ülkemizdeki her türlü şiddetin son bulması için çaba harcıyoruz" dedi.

Yazılı ve görsel basında her gün kadına ve aile içi şiddete yönelik haberlerin yer aldığını belirten Akyol, "Eşlerine, çocuklarına şiddet uygulayan insanların isimlerine, fotoğraflarına içimiz burkularak bakıyoruz. Ancak bizlerden çok uzaklarda yaşanan şiddet konularında ne kadar duyarlı kalabiliyoruz. Bir gün çevremizden birisinin veya bizim başımıza da gelebileceğimizin farkında mıyız? Bu nedenle şiddetin en aza indirgenebilmesi için bu konuda görsel medyanın şiddet konulu diziler değil, eğitici programlar hazırlayarak toplumun sorunlarına katkıda bulunulur diye düşünüyoruz" diye konuştu.

23 ressamın 'Aile İçi Şiddet' konulu resim sergisi, Kavaklıdere'de Bestekar Sokak'ta bulunan Türk-İngiliz Kültür Derneği Sanat Galerisi'nde 3 Kasım'a kadar açık kalacak.