Dalaman İşadamları Derneği öngcülüğünde düzenlenen eyleme siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Dalaman Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan eylemciler buradan 2 kilometre uzaklıkta bulunan adliye binası yürüdü. Yürüyüş sırasında 'Adaletin gecikmesi adaletsizliktir', 'Dalaman adliyene sahip çık', 'Susma, sustukça sıra maliyeye gelecek', 'Bugün adliye yarın maliye' ve 'Adliye bizimdir bizim kalacak' diye slogan attı. Adliye binasına gelenler burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, hükümeti eleştirirken, Türkiye’nin tutukevine dönüştürüldüğünü savundu. Şanlıurfa Cezevi'nde 13 kişinin yanarak öldüğü olayları hatırlatan Demir, buradaki tek suçlunun hükümet ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğunu öne sürdü. Demir, şöyle dedi:

"Bu bakan zamanından beri 'Adalet' diye birşey kalmadı. Türkiye, yangın yerine döndü. Bunun yansımasını da Dalaman’da görüyoruz. Dalaman’da dosya sayısı 600’ün üzerinde olmasına rağmen 'Dosya yetersiz' diye adliyeyi kapatmaya çalışıyorlar. Bu Dalaman’ın ne halkına ne yöneticilerine ne de milletvekillerine soruldu."

Alınan bu kararı kınadığını bemidüer Demir, "İnsanlar bir yere sıkıştırılarak boğarak adalet sağlanmaz. Bugün Türkiye’yi tek başına yöneten bir iktidar var. Artık faşizan bir idare oluştu. Ne meclise ne halka soruluyor. Demokrasi askıya alınmış durumda. Tek ses olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi duyuluyor. İnşallah yapmış oldukları bu yanlıştan  dönerler. Dalaman halkını düzenledikleri bu eylem dolayısıyla kutluyorum" diye konuştu.

Dalaman İşadamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı da, ilçede bulunan siyasi parti, işadamı, muhtar, sivil toplum ögrütleri, oda başkanları ve sendika temsilcilerinin Dalaman Adliyesi’nin kapatılarak dosyaların Ortaca’ya gönderilmesine karşı çıktığını belirtti. Kaylı, "Üzüntümüz sonsuzdur. Ancak bu cümleye teslim olarak kaderimize boyun eğmemeliyiz" dedi. İlçeye 2,5 saat uzaklıkta olan Gürleyik ile Narlı Köyü olduğunu hatırlatan Kaylı, "İnsanlar buradan Dalaman'a gelip daha sonra da dolmuşlarla Ortaca'ya geçecek. İş sürelerine göre acıkacak ve yemek yiyecekler. Bu süre içerisinde iş ve zaman kaybı yaşayacaklar. Bu da dalaman ekonomisine zarar verecektir" dedi.

Dernek Başkanı Kaylı, Dalaman’da bir ilde olmayan uluslararası havalimanı, TİGEM, tarım açık cezaevi, Mopak, yat limanı, Türkiye'nin önde gelen barajlarıyla ve dünyaca bilinen koylarının bulunduğunu hatırlattı. Kaylı, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasına devam ederken, "Bu topraklarda yaşayan, bu coğrafyanın havasını teneffüs eden tüm insanlarımıza, bunları reva görenlerle mücadelemiz devam edecektir. En kısa sürede alınmış olan bu kararın gözden geçirilerek adliyemizin iade edilmesini istiyoruz" diye konuştu.



CK(İÖ/İD)