Cem TURSUN / İSTANBUL, ERGENEKON davası eski hakimi Köksal Şengün, tanık olarak dinlenecek. Duruşma sanıklara savunmalarını hazırlaması için süre verilerek 20 Haziran'a ertelendi.


Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da sanıkları arasında yer aldığı Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs Davası'nın üçüncü duruşması sona erdi. 251 sayfalık iddianamenin iki TRT spikeri tarafından okunması tamamlandı. Duruşmanın öğleden sonraki bölümüne eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay da katıldı. Mahkeme heyeti iddianamenin okunmasının ardından sanık avukakatlarının taleplerini aldı.


KÖKSAL ŞENGÜN TANIK OLARAK İFADE VERECEK


Seyfi Oktay'ın avukatı Ahmet Kurtuluş, iddianamede adı geçen Ergenekon davasına bakan Özel yetkili 13. Ağır Mahkemesi eski Başkanı hakim Köksal Şengün'ün tanık olarak dinlenmesini talep etti. Duruşmaya verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Ali Alçık kararı açıkladı. Mahkeme, sanık Seyfi Oktay’ın avukatlarının talebi üzerine dosyada adı geçen Hakim Köksal Şengün’ün tanık olarak dinlenmesi talebini kabul etti. Hasta olması nedeniyle duruşmaya bizzat katılmasına gerek görülmeyen Köksal Şengün’ün tanıklık ifadesi için şu an görev yaptığı Bolu Adliyesi’ndeki Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılarak ifadesinin alınmasına, bilgi ve görgüsünün sorulmasına karar verildi. Talimata, dava konusu dosyada Köksal Şengün'le ilgili tapeleri ve sanıkların ve avukatlarının sormak istediği soruların da eklenmesine karar verildi.


SAVUNMALAR İÇİN SÜRE VERİLDİ


Mahkeme ayrıca Oktay'ın avukatlarının yaptığı iddianamedeki tape kayıtlarının çıkarılması talebini ise reddetti. Heyet, sanıklar ve avukatlarına savunmalarını hazırlaması için süre vererek duruşmayı 20 Haziran Çarşamba gününe erteledi.


CT (MK)