“ÇAPAN TAHLİYE OLUNCA BENİ ARADI"


İfadesinde Ergenekon sanığı Gürbüz Çapan ile ilişkilerini de anlatan Oktay, Çapan ve ailesi ile yakın dost olduklarını belirtti. Çapan’ın tahliyesinden sonra bir telefon görüşmelerinde tahliyeyle ilgili kendisine teşekkür etmesine de değindi. Çapan’ın Ergenekon’dan tutuklanmasından sonra evini ve ailesini kardeşlerini hiç aramadığını ifade eden Oktay, “Böyle bir zamanda kendisini ve ailesini aramamak bu kadar yakın dostluğa sığmazdı. Tahliye olduktan sonra hiç beklemediğim bir anda beni telefonla aradı. O andaki mahcubiyetle kendisiyle ilgilendiğimi ifade ettim. Bu ifade yanlış idi. Ancak dostluk için böyle bir yanlış yapılabilirdi diye düşünüyorum" dedi.


ESKİ BAŞKANLAR TANIK OLARAK DİNLENİLSİN


İddianamede kendisi hakkındaki iddiaların doğru olmadığını ve bu iddialarla ilgili tanık dinlenilmesi gerektiğini belirten Oktay, eski HSYK Başkanı vekili Kadir Özbek, eski Ağır Ceza Mahkeme Başkanları Köksal Şengün, Erkan Canak ve Zafer Başkurt ile Ergenekon’un tutuksuz sanığı Gürbüz Çapan’ın tanık olarak dinlenilmesini talep etti.


“KADİR ÖZBEK İLE İLGİLİ ARACI OLMANIZ NORMAL Mİ?"


Savunmasının tamamlanmasının ardından Savcı Adnan Çimen, Oktay’a, “Özel yetkili bir mahkemenin başkanı, doğal hakkı olan HSYK Başkan Vekili ile görüşmesine aracı gerekir mi? Başkan kendisi görüşmek istedi de görüşemedi mi? Aracı olmanız normal mi?" diye sordu. Savunmasındaki ifadelerini tekrarlayan Oktay, “Görüşmemizde sağlık durumunu anlatmıştı. Ben de Kadir Özbek’i tanıdığımı randevu alabileceğimi söyledim. Nitekim randevu aldım ve başkanın durumunu ilettim. Daha sonra onlar görüştü" dedi.


Oktay’ın savunmasının tamamlanmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi. Öğleden sonra sanık avukat Tülay Bekar’ın savunma yapması bekleniyor.


 


(BB)