Avrupa Birliği’nin desteği ile GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın açtığı kadın sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi projesi kasamında Adıyaman, Rize ve Elazığ'ı kapsayan 'Adı-Riz-Ela Güçbirliği Projesi' Elazığ'da bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkan Yardımcısı Atik Birici, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Elazığ İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ile Adıyaman, Rize ve Elazığ’daki iş kadınları katıldı.

Prof. Dr. Yasemin Açık projenin amacının, kadınların toplumsal statüsü, kadın hakları ve ülkemizde kadın hakları konusundaki yasal düzenlemeler ve sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi olduğunu söyledi.  

Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, Elazığ- Adıyaman- Rize'nin ortaklaşa yürüttüğü projenin dayanışma kültürüne önemli katkı sağlayacağını söyledi. Şekerdağ, "Özellikle bölgemizde ortaklık kültürüne gerçekten çok büyük ihtiyacımız var. Güzel bakan güzel görür, güzel gören, güzel düşünen de hayatından zevk alır. Bu mantıkla hareket edersek inşallah şiddetin en aza indirileceğini umut ediyorum" dedi.

Proje Koordinatörü Azize Daştan da, projenin güzel bir şekilde ilerlediğini söyledi. Konuşmaların ardından kurulan standlar gezildi.



ŞG,GY(GG/COŞ)