Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi sendika temsilcileri, Eğitim-Sen Antalya Şubesi'nde 'Ölümlere giderek yaklaşılırken daha neyi bekliyorsunuz?' konulu basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Matoş Gonca, açlık grevlerinin 61'inci gününde sayıları 10 bine varan tutukluların ölüme her geçen gün biraz daha yaklaştığını söyledi. Açlık grevlerinin bir ülkede demokrasi, eşitlik ve özgürlüğün olmadığı siyasal sistemlerin bir sonucu olduğunu aktaran Matoş Gonca, "Siyasi ve insani taleplerle 12 Eylül 2012 tarihinde başlayan açlık grevlerinin 61'inci gününe geldiğimiz bugün, artık kritik bir aşamayı işaret etmektedir" dedi.

DİYALOGLA ÇÖZÜLMELİ

Bugüne kadar sağlanan diyaloglardan somut bir çözüm üretilemediği takdirde bugün ortaya çıkan sağlık sorunlarının daha ciddi bir aşamaya gireceğini ve yaşamsal sorunlara, ardından ölümlere neden olacağını dile getiren Matoş Gonca, şöyle dedi:

"Açlık grevlerine seyirci kalmak; ölümlere seyirci kalmaktır. Taleplere karşı sürdürülen duyarsızlık ise, AKP hükümetinin altından kalkamayacağı sonuçları doğuracak, toplumun vicdanında derin yaralar açılacaktır. Açlık grevlerinin bugün diyalog yöntemiyle çözülmesi, bugüne dek AKP hükümetinin askeri ve siyasi operasyonlarla derinleştirdiği Kürt sorununda da çözüme doğru atılacak önemli bir adım olacaktır. Bizler emek ve demokrasi örgütleri olarak, yaşadığımız yüzyılda bir utanç tablosu yaşamamak, artık bir insanımızı dahi yitirmemek için bir an önce diyalogların çözüme ulaşmasını istiyoruz."