İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturan işçi emeklisi 2 çocuk babası Kemal Semiz, 2002 yılı Eylül ayında Gazi Devlet Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. E.K.'ye, yemek borundaki genişleme nedeniyle ameliyat oldu. Rahatsızlığının tekrarlaması üzerine 8 ay sonra 2003 yılında tekrar ameliyat edildi. Yapılan ameliyatın ardından Semiz, yüksek ateş şikayetleriyle rahatsızlandı. İddiaya göre doktoru Semiz'e sağ akciğerinin üst kısmında ameliyat nedeniyle oluşan kan pıhtısının bulunduğunu söyledi.

RAHATSIZLIĞI GEÇMEDİ

Aradan geçen zaman içerisinde şikayetleri geçmeyen Kemal Semiz, son olarak geçen Mart ayında Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde sağ akciğerinin üst tarafının ön kısmında kitle olduğu belirlendi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorlar akciğerindeki kitlenin tümör olabileceğini belirterek kesin tanı için biyopsi (akciğerinden parça alınması) tetkiki yaptı. Haziran ayı sonunda biyopsi sonucu açıklandı ve doku numunelerinde iplik parçaları olduğu tespit edildi. GeçEN Temmuz ayında Semiz ameliyat edildi ve akciğerinden topak halde bulunan gazlı bez benzeri bir cisim çıkarıldı. 1 aylık tedavisinin ardından taburcu olan Kemal Semiz, yemek borusunda yapılan ikinci ameliyatta doktorunun vücudunda gazlı bez unuttuğunu iddia ederek, şimdi özel bir hastanede görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. E.K. hakkında 'görevi ihmal' suçundan savcılığa suç duyurunda bulundu.

'AMELİYATTA GAZLI BEZ UNUTMUŞ'

9 yıl süresince çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Kemal Semiz şunları anlattı:

"Sürekli yüksek ateş ve titreme şikayetiyle hastanelerin acil servislerine başvurdum, ilaçlar kullandım. Bir türlü çözüm bulunamadı. Son ameliyatımda akciğerimdeki gazlı bez çıkarıldı. Neler çektiğimi bir ben bilirim. Allah kimsenin başına vermesin. Ortada bir ihmal var. Ameliyatta vücudumda gazlı bez kalmış. Akciğerim bu yüzden hasar gördü. Yıllarca sıkıntı çektim. Hakkımı sonuna kadar arayacağım."

'YEMEK BORUSUNA SARDIGIMIZ MADDE ÇIKMIŞ OLABİLİR'

9 yıl önceki ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı E.K. ise, ameliyattan sonra Kemal Semiz’in akciğerindeki gölgenin kan pıhtısı olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Ameliyatta yemek borusunda olan genişlemeyi durdurmak için teflon olarak belirttiğimiz bir madde ile sarmıştık. Gazlı bez gibi bir madde bu. O çıkmış olabilir. İddialarla ilgili bir bilgim yok. Henüz bana bir şikayet gelmedi. Araştırmam lazım" dedi.



YK(İS/COŞ)