MDOB, 'Zorba Balesi'ni Kültür Merkezi'nde sahneledi. Prömiyere Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü E. Hasan Alptekin, Festival Tertip Komitesi Başkanı Faik Burazgazi ile yaklaşık 600 davetli katıldı.

Yaklaşık 3 aydır prova çalışmaları süren Mikis Theodorakis'in ünlü eserini Anna Krzyskow sahneye koydu. Orkestra şefliğini Vladimir Lungu, dekorunu A. Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını D. Tarı Deniz üstlenirken, eserin koordinasyonunu ise S. Zeynep Sunal gerçekleştirdi.

Her türlü acı ve sıkıntının üstesinden gelen bir yaşamın mesajını ileten eserde 'Zorba'yı Ender Üçdemir, Serbülent Biçer, Mahmut Akyol, John'u Burak Serkan Cebeci, Mahmut Akyol, Marina'yı Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Manolioes'in İraklı Bakhtadze, Serbülent Biçer, Madame Hortance'yi ise Berna Turhan İleri dönüşümlü olarak oynayacak. MDOB Korosu ve orkestrasının da görev aldığı eserde solist olarak Nazlı Alptekin'de görev alarak eserdeki şarkıları seslendirdi.

Bu arada festival, 4-5-6 Mayıs Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek, 14'üncü Nevit Kodallı Çok Sesli Korolar Şenliği ile devam edecek.

5 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’de Forum Mersin AVM’de Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Korosu, saat 20:00’de de Türk Halk Müziğinin güçlü yorumcuları Nilgün Kızılcı ve Zafer Albayrak Soli Ponpeipolis Antik Kenti’nde (Mezitli) muhteşem bir konser sunacak. Ünlü çift, 6 Mayıs’ta Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksi, 7 Mayıs’ta Tarsus 75’nci Yıl Kültür Merkezi ve 8 Mayıs’ta da Akdeniz Belediyesi Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nda konserlerle vatandaşlarla buluşacak.

ME(CK/SSA) (FOTOĞRAF)