Olay, saat 19.00’da Divanyolu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 55 yaşındaki Memduh Toprak, kardeşi Ahmet Toprak (38) ile 5 küçük çocukla birlikte 63 KL 450 plakalı otomobille iftarlık alışverişini yapmak için yola çıktı. Bu sırada bir pastanenin önünde 5 dakikalığına otomobilini park eden Toprak, tulumba tatlısı alarak otomobilinin başına geldi. Bu sırada görevli bir trafik polisi ise otomobile park cezası yazdı. Aldığı tumba tatlısını otomobilin bagajına koyan Toprak, görevli polisin yanına giderek kendisine ceza yazılmamasını rica etti. Polisin ceza kesme ısrarı üzerine oruçlu olan Toprak, sinirlendi. Yaşanan arbede üzerine olay yerine yakın noktada bulunan diğer polislerin de gelmesi üzerine arbede kavgaya dönüştü.

TELSİZ DARBESİYLE KAFASI YARILDI İDDİASI

Park cezası yüzünden Memduh Toprak ile polisler arasında yaşanan arbede sonucunda sürücü Toprak, görevli bir polis tarafından başına telsiz vurularak darp edildiği iddia edildi. Kanlar içerisinde kalan Toprak’ı gören kardeşi Ahmet Toprak’nda tartışmaya katılması üzerine Divanyolu Caddesi yaklaşık 20 dakikalığına yol trafiğe kilitlendi. Çevrede bulunan esnafların tepkisine neden olan polisler, olay yerine takviye kuvvet istedi. Olay yerinde toplanan onlarca meraklı vatandaşı polis uzaklaştırmakta güçlük çekti.

ÇOCUKLAR OTOMOBİLDE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Polisler tarafından babalarının darp edildiğini gören 5 küçük çocuk ise gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar tarafından teskin edilmeye çalışan çocuklar, daha sonra olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu sırada Memduh Toprak’ı darp eden polisleri teşhis eden Ahmet Toprak, sivil bir polis memurundan ve trafikçi polisten şikayetçi  olduğunu belirtmesi üzerine ikinci kez bir gerginlik yaşandı. Bu sırada sivil polis memurunun elindeki kanlı telsizi olay yerine gelen amirlere göstermeye çalışan Ahmet Toprak, gözaltına alındı. Olayda yaralanan Memduh Toprak, ise özel bir hastanede tedavi altına alınarak kafasına bandaj yapıldı. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

AL,ÖP (HK/SSA)