Olay, merkez İlkadım İlçesi'nde geçen 24 Nisan’da meydana geldi. İnşaat işçisi 34 yaşındaki Mehmet Ç., kendisinden boşanmak isteyen 15 yıllık eşi, 29 yaşındaki Sevim Ç.'yi, buluştuğu kafeteryada 4 yaşındaki oğlu Y.Ç.'nin gözü önünde 9 yerinden bıçakladı. Mehmet Ç., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken Sevim Ç. de Gazi Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alındı. Dün yoğun bakımdan çıkarak tedavisine Genel Cerrahi Servisinde devam edilen Sevim Ç., 14 yıl önce eşiyle görücü usulüyle evlendiğini belirterek, şöyle dedi:

"14 yıldır şiddet görüyordum. Bazen kıskançlıktan, bazen de başkalarına kızar hıncını benden çıkarırdı. Çok dayak yedim. Sustum anlatamadım. Kimseye derdimi söyleyemedim. Yüzüm- gözüm mosmor çok gezdim. İnsanlar sorunca bahane bulup anlatamıyordum. Son 1 senede aşırı derece kıskançlığı arttı. Evden dışarı çıkmama, balkona çıkmama izin vermiyordu. Susmam beni bu hale getirdi. Sustum şimdi bu haldeyim."

“1 YIL ÖNCE TİNERLE YAKTI”

Eşinin 1 yıl önce üzerine tiner döküp kendisini yaktığını da söyleyen Sevim Ç. “Hastanenin acil servisine gittiğimde üzerime kızartma yağı döküldü dedim. Söyleyemedim çünkü hastaneden sonra yine onunla eve dönecektim. Beni hep çocuklarımla tehdit ediyordu. Onları sana göstermem diyordu. Bende bu yüzden hep sustum” diye konuştu.

“TELEFONDA 'SEVİYORUM' DEDİ GELİNCE BIÇAKLADI”

Yaşadıklarına dayanamayıp olay gününden 5 gün önce küçük oğlu Y.Ç.’yi de alıp evi terk ettiğini belirten Sevim Ç., şunları söyledi:

"O gün bana telefonda ‘14 senedir ben bunu sana söyleyemedim. Seni çok seviyorum. Gel anlaşmalı boşanalım. Çocukların velayetini bana ver. Sen de istediğin zaman gel gör’ dedi. 'Tamam' dedim. Anlaşmalı boşanmak için sözleştik. Geldi çocuğuma sarıldı, kucakladı, öptü. O arada üstünden bıçak düştü.  Evden bilinçli gelmiş evdeki kasap bıçağını getirmiş. O bıçağı düşürünce ondan önce yerden almak istedim. Çocuğum hemen yanımdaydı. O anda bıçakladı. 'Çocuğun yanında yapma o görmesin' dedim. Ben onun elimden kurtulduğumda bağırdım; 'Çocuğu kurtarın onun elinden alın' diye. Çocuğa da bir şey yapar diye korktum. Böyle bir şeyi eşimden beklemezdim" diye konuştu.

"OĞLUM ÜZERİME KETÇAP DÖKÜLDÜ SANDI"

Sevim Ç. olay anında oğlu Y.Ç. için de çok korktuğunu belirterek “Oğlum hastanede yanıma geldiğinde "Anne yerlere hep ketçap döküldü değil mi? Senin üzerine de döküldü" dedi. Bende ona masadan ketçap döküldüğünü söyledim. Kan olduğunu söylemedim. O da sonra bana ‘Yok anne seni bıçakladı ama ben sana bakacağım’ dedi" diye konuştu.

Yaptığı iğne oyalarını satarak evinin mutfak ihtiyacını kendisinin karşıladığını söyleyen Sevim Ç., yeri geldiğinde eşinin sigara parasını bile kendisinin verdiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Şimdi sağ kolumu kıpırdatamıyorum. Şiddet gören kadınlara sesleniyorum. Susmasınlar. Biz böyle el işi yaparak ev geçindirmeye çalışıyoruz dayakta yiyoruz. Susmasınlar seslerini çıkarsınlar. Ben onların sesiyim beni iyi dinlesinler. Ben 9 bıçak yarasıyla yatıyorum şu anda hayattayım ama bu savaştan sağ çıkamayabilirdim de. Benim gibi bir sürü şiddet görüp ölen insanlar oldu. Eşler karılarını susturmaya çalışıyorlar susmayalım. Ezik düşmeyelim. Bizim bir mesleğimiz yok diye bizi eziyorlar. Boşansan nereye gideceksin. Biz de napalım susuyoruz yiyelim dayağımızı diyoruz. 14 yıl boyunca şiddet gördüm, tinerle yakıldım. O da yetmedi bıçaklandım. Bu bütün şiddet gören kadınlara ders olsun."

Eşinin kendisini aldattığı iddialarını da yalanlayan Sevim Ç., "Ben eşimi aldatmadım. Sevgilim de, dostum da yok" dedi.

"ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMEDİ"

Sevim Ç.'ye hastanede refakatçi olan ablası, 33 yaşındaki Seher Sayın ise, kardeşinin eşinden şiddet gördüğünü bu olaylardan sonra öğrendiklerini söyledi. Sayın, "Bize hiçbir şey söylemedi. Bilseydik engel olurduk" dedi.

"YAŞAMASI MUCİZE"

Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Levent Akgün Kazak da, hasta karnında, göğüs kafesi ve boğazında yaraları olduğunu vurgularken, "Ameliyatı oldukça zor geçti. Ciddi kanaması vardı. Yaşaması pamuk ipliğine bağlıydı. Bıçak hayati organlarına milimetre farkı ile ile gelmemiş. 9 yerinden bıçaklanmış olmasına karşın şu an itibariyle sağlık durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Hayati tehlikesini atlattı. Sağ kolunda bir güçsüzleşme var. Onunla ilgili problemi çözmeye çalışıyoruz. Vücuduna aldığı 9 bıçak yarasına rağmen hayatta kalabilmesi mucize. İlerleyen aşamada psikolojik destek de isteyeceğiz” diye konuştu.



YK(İS/İD)