'Satılmış Nişanlı' operası Mersin Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Yaklaşık 2 aydır prova çalışmaları süren eser için sanat severler günlerce önceden biletlerini alarak salona akın etti. İlk kez 1866 yılında sahnelenen eser, Çek müziğinin kurucusu kabul edilen piyanist, orkestra şefi, besteci Bedrick Smetana’ın 3 perdelik 'Satılmış Nişanlı' adlı komik operasını bu kez Mersin’de Türkçe olarak sanat severlerle buluştu. Kenan Korbek’in sahneye koyduğu eserin orkestra şefliğini Jeremy Richard Silver ve Aytug Ülgen dönüşümlü yapıyor. Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülay Korkut, ışık tasarımı Tarı Deniz, koreografisi Neslihan Öztürk, koreografi uygulamasını ise Serbülent Biçer’e üstlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Bandosu’nun da rol aldığı eserde başlıca rolleri; Koray Damcıoğlu, Deniz Karausta, Melda Aygün, Işıl Cavga Bölükbaşı, Funda Uyanık, Tolga Erden, Şafak Güç, Mustafa Özer, Mehmet Erkoç, Hulusi Polat, Ayşe Pınar Balay, Hasan Berk, Gülden Berber, Nihan Evren, Orhan Güllüler, Levent etkin, Itır Gözde Günay paylaşıyor.

 MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Satılmış Nişanlı operasını Mersinli sanat severlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, gösterilen ilgi nedeni ile teşekkür etti. 

Komik operanın en önemli örneklerinden biri olan 'Satılmış Nişanlı' operasının konusu şöyle; eser Bohemya kırsalında bir köyde birbirine aşık iki genç olan Marenke ile Jenik’in öyküsünü ve onların aç gözlü, hırslı ailelerinin başından geçen olayları anlatıyor. Ailesi Marenke’yi hiç tanımadığı bir erkekle evlendirmek ister. Oysa ki o Jinek ile evlenmek istemektedir. Sevgililer ne olursa olsun ayrılmayacaklarına dair birbirlerine söz verirler. Fakat Jinek, Marenke’yi bırakması karşılığında kendisine verilen 300 altını kabul eder, nasılsa Marenke kendisini sevmektedir. Bunu öğrenen Marenke, Jinek’ten intikam almak istemektedir.



ME (AŞ/SÜ/RT)