BDP İl Başkanı Fatma İzol’un da aralarında bulunduğu 50 kişi, Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ile Bingöl'ün Genç üçgeninde süren askeri operasyonları protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Öğlen saatlerinde BDP il binasından çıkarak, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’ne kadar yürüyen grup adına BDP Merkez İlçe Başkanı İzzettin Gök konuşma yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde askeri operasyonların bir an evvel son bulması için çağrıda bulunan Gök, şöyle dedi:

"Ülkemizde yıllardır süren ve acısını tüm toplumun yaşadığı savaş, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte tekrar can almaya devam ediyor. AKP hükümetinin Kürt sorununun çözümünü siyasetçilerini cezaevlerine koymak ve her geçen gün askeri operasyonları artırmakta bulduğunu görüyoruz. BDP olarak sorunun çözümü ve ülkede şiddet ortamının son bulması konusunda olağanüstü çabalar sarf etmemize rağmen, AKP hükümeti bu tavrından vazgeçmeyerek halkına zarar vermektedir."

Gök, "Bölgede operasyonlara katılan askerlere son günlerde gaz maskelerinin dağıtılması, akıllara kimyasal ve biyolojik silahların kullanılacağı endişesini yaratmaktadır" diye konuştu. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız dağıldı.



AL,ÖP(HK/SS)