Taner YENER/İSTANBUL, FATİH'te Gazi İlköğretim Okulu önünde toplanan öğrenci ve velilerin arasında bulunduğu bir grup, okulun İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüleceği iddiasıyla eylem yaptı. Altı haftadır eylem yapan grup, basın açıklamasının ardından pankartları taşıyarak okul çevresinde zincir oluşturdu.


Öğrenci ve velilerin arasında bulunduğu grup öğlen saatlerinde okul önünde toplandı. Grup, “Okulumuza dokunma”, ”Okulumuza dokundurmayacağız bu okul bizim korumamız altındadır” yazılı pankart ve ”Okulumuza bu şekilde ihtiyacımız var”, ”Okulunu sahip çık”, ”Okuluma dokunma okul bizim yuvamız” şeklinde döviz ve balonlar taşıdı. Grup sık sık, “Susma ses çıkar okuluna sahip çık” şeklinde sloganlar attı. Eyleme bazı veliler düdük çalarak destek verdi.


Grup adına basın açıklamasını okuyan velilerden Semra Kaya,  okullarının  yıllardır bölge halkına hizmet verdiğini blirterek, şöyle konuştu:


 “Bir süre önce okulumuzun imam hatip ortaokuluna dönüştürüleceği söylentileri dolaşmaya başladı. Bütün hayatlarını bu okulu bağlayan bizler endişe ve kaygı içinde tepkimizi geliştirdik. Bizler bir günde 1100'ün üzerinde imzası bulunan ve okulumuzun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmemesi için topladığımız 1100 imzalı dilekçeyi  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdik.  Olumlu bir yanıt alamadık. Bizler veliler,  mahalle halkı ve esnafı olarak buna sessiz kalamayız, okulumuza dokundurtmayız. Dokundurmayacağız. Bu zinciri,  kararlarında ısrarcı olurlarsa daha güçlenerek büyüteceğiz, güçlendireceğiz. Sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız.”


Çoğunluğu öğrencilerden oluşan grup, yapılan basın açıklamasının ardından pankartları taşıyarak zincir oluşturdular.